Slik skal de lage liv på Guritunet uten «Fru Guri av Edøy»

Egil Holberg, Leif Ole Torske Husfest, Laila Skaret, Gunn Fagerlie Johannessen og Anne Elisabeth Gjeldnes ønsker velkommen til tunkafé på Gurisentret. Husfest og Johannessen er ansvarlig for det som skjer i kirka og for guiding.

Egil Holberg, Leif Ole Torske Husfest, Laila Skaret, Gunn Fagerlie Johannessen og Anne Elisabeth Gjeldnes ønsker velkommen til tunkafé på Gurisentret. Husfest og Johannessen er ansvarlig for det som skjer i kirka og for guiding. Foto:

Koronapandemien satte en stopper for 2020-versjonen av «Fru Guri av Edøy». Men det er lagt andre planer for sommeren.

DEL

Smøla nærings- og kultursenter KF lover at det likevel skal bli liv på Gurisentret, på tunet og på Edøya også denne sommeren.

Onsdag inviteres det til tunkafé på tunet der «Fru Guri av Edøy» egentlig skulle holde til på denne tiden.

– Tunkafé på Gurisentret blir det hver onsdag i sommer, med oppstart 24. juni. Her legger vi til rette for at våre besøkende kan benytte tunet til en god lunsj, en kopp kaffe, eller bare for å nyte sommeren. Lunsjpakker bestående av lokal mat blir å få kjøpt for dem som besøker Gurisentret og tunkafeen, sier kaféansvarlig Egil Holberg i en pressemelding.

Åpner kirka

Tunkafeene på Gurisentret arrangeres i samarbeid med Regionalt kystpilegrimssenter Smøla og Kirkelig fellesråd.

– Under tunkafeene åpner vi Edøy gamle kirke for noe vi kaller «Ord for dagen for pilegrimer og alle andre», forteller prestevikar Leif Ole Torske Husfest i pressemeldingen.

Ord for dagen er en kort hverdagsgudstjeneste som blir holdt to ganger på onsdagene, klokken 14 og 15. De som vil delta kan møte opp i kirken.

Spente

I etterkant av gudstjenesten blir det guiding på nøkkelstedene på Edøya. Her vil deltakerne blant annet få høre om Edøy gamle kirke, om Edøyskipet og Edøystjerna.

Daglig leder på Gurisentret, Anne Elisabeth Gjeldnes, forbereder seg på en annerledes sommersesong.

– Klart vi er spent på hvordan sommeren blir uten fru Guri på tunet, men vi gleder oss til å ta imot mange norgesreisende og fortelle om hva Smøla har å tilby! I tillegg til tunkafeene på onsdager, har Gurisentret også åpent hver dag i hele sommer.

Artikkeltags