Korpset forbereder seg nå på en stor forestilling i Festiviteten. Lørdag blir det nemlig musikk fra Aladdin, Ringenes Herre, Peer Gynt og flere kjente komponister.

Korpset har fått med seg Operaens ballettsenter, Inamorata Dance Company og Møremusikerne for å lage en musikalsk eventyrverden, der vi blant andre møter Storheksa, småtroll, ildgudinnene og Anitra. Det skriver korpset i en pressemelding.

Eric Dullaert er fast dirigent for Ynglingeforeningens musikkorps. Tidligere i år hadde de konsert med Frei Barnekor, og nå sto dansen for tur. Sammen med Operaens ballettsenter og Sanna Eriksson Ryg satte han sammen et repertoar der det var alt fra Wagner til Grieg, klassisk musikk til popsanger. Det ble fort tydelig at dette ble en kveld der eventyr og myter sto i sentrum.

Utfordrende

Både Operaen og danserne syntes dette var et spennende prosjekt å være med på.

– Å danse til levende musikk er alltid fantastisk, og korps har jeg aldri jobbet med som danser, så da Eric spurte, var det klart man må si ja. Kristiansund har mange flotte, profesjonelle dansere, og når Operaen hadde litt kapasitet slik at Anne Stine Sæther kunne være med sammen med barna, var det en gavepakke. sier Sanna Eriksson Ryg i pressemeldingen.

15 barn i alderen 10 til 12 år står på scenen, sammen med fire voksne profesjonelle dansere: Maia Duallert, Gøril Roesen og Anne Stine Sæther sammen med Ryg . Duallert bor og jobber i Sunndal og har nettopp flyttet hjem etter tre år på danseskole i Stavanger.

Ynglingeforeningens musikkorps består i dag av 36 musikanter, som under denne konserten skal ta plass på scenen i Festiviteten. Med seg har de fått musikere fra Møremusikarordninga til fylket, for å heve kvaliteten.

– Noen av stykkene er utfordrende, men korpset har tatt det på strak arm, og er godt i rute, sier dirigent Eric Dullaert.