Jeg vet jeg ikke er den eneste som reagerer på årets julenøtter i TK. Dette er ikke julenøtter/julerebus. Det er en quiz hvor man kan finne svaret på mange av oppgavene med et enkelt googlesøk. Dessuten er svarets siste bokstav også den samme som den første i neste oppgave. Dette blir for enkelt. De opprinnelige rebusene var av en slik art at de krevde litt allmennkunnskap, og flere i vår familie fattet glede for oppgavene og ble ivrige på å prøve å løse dem. Men nå blir vi nok en gang fratatt denne rebusgleden. Jeg trodde at den nye oppgavemakeren Hans Petter Bjerva, journalist i Aust Agder Blad, kun steppet inn som vikar på årets påskenøtter, men han har også denne gang laget rebusene «eksklusivt til Tidens Kravs lesere». Da har nok denne journalisten undervurdert de fleste av leserne, eller laget en quiz for barn.

I en tid hvor avisene får stadig færre lesere, har påske- og julerebusene vært en av grunnene til at vi har satt pris på lokalavisa vår.

Nå som det dessverre kan tyde på at den opprinnelige rebusmakeren har gitt seg, lurer jeg på hvorfor Tidens Krav velger å hente inn en quizmaker i stedet for noen som vet å lage geografi-rebuser slik det har blitt gjort i alle år?