Gå til sidens hovedinnhold

Skryter av ferietilbud: – Hvis vi har vært flinke får vi en fruktkaramell

Friluftsskole i Freimarka falt i smak hos deltakerne.

For abonnenter

– Det jeg liker best er å komme seg ut og ha det gøy med folk som liker det samme. Vi lærer om hverandre og om naturen, sier Thora Kristine Stolsmo Bøe (11).

De om lag 20 deltakere har vært ute i frisk luft og dannet et godt turselskap sammen. Nå svinger seg ned den siste bakken mot parkeringsplassen på Prestmyra etter tirsdagens skitur. Det er tydelig å se at opplegget til Nordmøre og Romsdal Friluftsråd for friluftsskole i Freimarka har falt i smak.

– Hvis vi har vært flinke får vi fruktkaramell i belønning, sier Mia Fjerstad (11).

Det er en flink sjef på friluftsskolen, forteller turvenninnene.

– Han lager aktiviteter som alle kan gjøre. Vi må alltid passe på al alle er med, sier Eira Hårtveit Nørbech (11).

De forteller at de har lært og gjort masse allerede første turdagen. De har laget bål, grillet, satt opp lavvo, lært å bruke kart for å finne ut hvor de er.

Solidarisk ungdom

– Noen grillet en mandarin helt svart, forteller Eira.

Sjefen for friluftsskolen i vinterferien blir litt forlegen av å få så mye skryt.

– Dette er veldig solidarisk ungdom som tar vare på hverandre. Det er fint å se hvordan de som er erfarne på ski fungerer sammen med dem som er ferske. Det er alltid noen som venter. Litt av baktanken vår er nok å bidra til både natur- og menneskekunnskap, innrømmer Patrick Gule.

– Det er ingen strenge regler, men fritt og fint. Vi skal være greie mot hverandre, og ikke skade oss selv, sier Lisell Ulfsnes Fjermerås (10).

– Jeg mistet staven i elva, men fikk hjelp til å hente den opp igjen, sier Oskar Jacobsen-Kleivmyr (10).

– Vi har spist mye god turmat. I morgen skal vi på en spennende ekspedisjon. Det gleder jeg meg til, sier Phillip Myrset Schjølberg.

Kommentarer til denne saken