Gå til sidens hovedinnhold

Skip har gått på grunn ved Ålesund

Frakteskipet «Holmfoss» har gått rett inn i fjæresteinene i Ålesund. Natt til torsdag dro skipet ut fra Kristiansund.

Et frakteskip har gått på land i Ellingsøyfjorden ved Nakkevika i Ålesund torsdag ettermiddag. Det er «Holmfoss» som har gått rett inn i fjæresteinene.

Nødetatene rykket ut til stedet, og Hovedredningssentralen Sør-Norge koordinerer nå aksjonen rundt hendelsen.

– Det er ikke meldt om personskader, og det er ukjent vedrørende materielle skader, opplyser Møre og Romsdal politidistrikt på Twitter.

I 14.30-tiden melder politiet at redningsaksjonen avsluttes, siden det ikke er personskader og det per nå ikke er mistanke om lekkasje av drivstoff eller olje. Politiet er fortsatt på stedet for å kartlegge hendelsesforløpet og årsak til ulykken.

NRK skriver at det var ni personer om bord i skipet. Ifølge Sunnmørsposten ligger skipet tilsynelatende relativt stabilt, uten noen stor slagside.

«Holmfoss» er på vei sørover langs norskekysten og reiste ut fra Rørvik i Trøndelag til Vestbase i Kristiansund.

Ved midnattstider natt til torsdag dro «Holmfoss» ut fra Vestbase og var innom kai ved Harøysundet i Hustadvika før det dro videre til Ålesund.

Meldingen om hendelsen kom i litt før klokken 13.30 torsdag.

Trukket ut i fjorden

Torsdag ettermiddag melder NRK at lasteskipet er trukket av grunn av en slepebåt, og ut i fjorden. Det skjedde i 16-tiden, melder NTB.

Det var et mannskap på ni om bord, men det var ikke noe fare for liv og helse. Da hadde det gått en halv time siden politiet i Møre og Romsdal meldte om grunnstøtingen på Twitter.

– Det er ikke rapportert om lekkasje eller skader av større omfang. Men dette skal nå undersøkes, sa redningslederen.

Klokken 14.30 meldte politiet at redningsaksjonen var avsluttet og at det ikke er mistanke om lekkasje av drivstoff eller olje.

Politiet søker å finne årsaken til at det rundt 80 meter lange skipet gikk på grunn.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken