Skiløpere gikk seg fast i Trollheimen: – Det blåste kraftig og de turte ikke gå videre

Redningshelikopteret klarte til slutt å plukke opp de to skiløperne som hadde gått seg fast i sterk vind på fjellet.

DEL

Hovedredningssentralen for Sør-Norge melder om en redningsaksjon i forbindelse med at to skiløpere har gått seg fast ved Svarthøtta i Trollheimen. Et redningshelikopter er underveis fra Ørland flystasjon.

Fjellet Svarthøtta ligger i Rindal kommune, på grensen til kommunene Oppdal og Rennebu.

– To personer på ski kommer ikke videre på grunn av kraftig vind og skredfare, opplyses det i twittermeldingen fra Hovedredningssentralen.

Vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen, Nils-Ole Sunde opplyser at det etter forholdene står bra til med de to skiløperne.

– De ble overrasket av været, men de fryser ikke og skal være ved godt mot. Det blåste kraftig og de turte ikke gå videre på grunn av skredfaren. Helikopteret er straks framme og skal løfte dem ut.

På grunn av skredfaren ville de ikke sende redningsmannskaper inn i området, og helikopteret har relativt gode arbeidsforhold, opplyser Sunde.

– Så lenge de har sikt, så er ikke vinden så plagsom for redningshelikopteret. Vi ser på dette som en tryggere operasjon enn å sende folk inn i området.

Utfordrende

Klokken 19.45 melder politiet i Trøndelag Politidistrikt at Sea-King har landet på stedet, men at vinden skaper utfordringer for redningsaksjonen.

– Det er for mye vind til å løfte opp de to skiløperne, opplyses det i twittermeldingen fra operasjonssentralen.

En redningsmann og en lege fra helikopteret er satt av og vil ta seg opp til de to personene. Politiet opplyser at de organiserer kapasitet på snøscooter ved Jølhaugen.

Klokken 20.17 melder politiet at situasjonen er under kontroll.

– Lege og redningsmann er i kontakt med skiløperne. Alle har det bra. De starter turen ned av fjellet, opplyses det i twittermeldingen fra operasjonssentralen.

Operasjonsleder ved Trøndelag Politidistrikt, Stig Roger Olsen, opplyser at de har en scooterpatrulje på vei som en reserveløsning, men at det er godt håp om å få dem ned med helikopteret.

– Redningshelikopteret har allerede landet en gang, og hvis været er sånn som det var da, kan det lande igjen. Da blir de rettet ut med Sea King-helikopteret.

Klokken 20.45 meldes det at lege og redningsmann har fått to skiløperne til et område hvor redningshelikopteret kunne lande og plukke dem opp. De blir flydd ut av området.

– Skiløperne var slitne, men uskadd, opplyses det i twittermeldingen fra operasjonssentralen.

Artikkeltags