Det forteller GalleriBatteri i en pressemelding. Det er her kunstneren Kristin Jensen Romberg skal ha sin popup-utstilling.

Utstillingen åpner lørdag den 23. september. Den skal være der ut søndag 1. oktober.

– Jeg håper det kommer masse folk. Så håper jeg at folk ønsker og tørr å komme over dørstokken, for å se på kunsten min. Jeg skal være der og prate med alle, og vi håper på kø, forteller Romberg til Tidens Krav.

– Litt annerledes

GalleriBatteri ligger i Batteriveien 14, som er hjemmet til Ingunn Strand. Her skal det bli en scene for popup-utstillingen til Romberg.

Strand skriver følgende i pressemeldingen:

«Dette arrangementet gir kunstinteresserte muligheten til å oppleve kunst på en helt ny måte, rett fra veggen i en helt vanlig bolig.»

– Jeg sa ja til Ingunn da hun kontaktet meg, fordi jeg synes det er gøy at hun åpner opp hjemmet sitt. Det er litt annerledes. Det er noe annet som jeg synes er spennende, sier Romberg.

Hun skal hovedsakelig vise arbeid på papir, som ifølge henne er en billigere inngang for å kjøpe kunst. Så skal hun ha noen større malerier, som skal henge rundt omkring i huset.

Abstrakt kunst – med utgangspunkt i naturen

Romberg tror det å vise fram kunst i eget hjem, er en ny trend.

– Det er nye tider nå, og da presser det seg fram nye løsninger for å presentere, snakke om og selge kunst. Jeg vil at folk skal være opptatt av det. Og kanskje det er lettere å komme hjem til folk enn å komme inn i et galleri?

«Det er en begivenhet som kunstelskere i Kristiansund ikke kan gå glipp av. Utstillingen er åpen for alle og gir besøkende sjansen til å oppdage og kjøpe kunstverk rett fra veggen,» mener Strand.

Romberg arbeider med abstrakt maleri, som har utgangspunkt i naturen.

– Så bruker jeg de opplevelsene jeg har, og prøver å formidle opplevelsen av å være ute. Man kan fornemme fjell, planter og det man har i naturen i kunsten min. Men det er likevel abstrakt.

Videre skal hun ha workshop med kollasj ved Allanengen barneskole fredag 22. september, med sjetteklassingene.

– Og det blir kjempekjekt. Jeg har gjort det med mange barn før, så det blir bare gøy.

Etterpå skal hun ha foredrag hos GalleriBatteri, om kunsten sin.

Åpningstider for galleriet er:

  • Lørdag og søndag: Klokken 12.00 til 16.00.
  • Mandag og fredag: Klokken 18.00 til 20.00.

Det er ellers etter forespørsel.

Les også

Ble valgt ut blant 200 talenter – nå deltar Aurora (14) i ny satsing