To menn – begge utenlandske – skal ha brutt seg inn hos en urmaker i Molde og stukket av med klokker for 3,3 millioner kroner. Dette kommer fram i en tiltale som er tatt ut etter innbruddet i Storgata en natt til mandag i fjor høst. Mennene er i 30- og 40-årene, og er tiltalt for grovt tyveri når de snart må møte i retten.

– De knuste et vindu ved inngangspartiet og brøt opp døra til Urmaker Jermstad og tok 113 klokker som samlet hadde en innkjøpsverdi på 1.695.398 kroner. Utsalgsverdi på klokkene var rundt 3,3 millioner, sier politiadvokat Anders Skorpen-Trøen i tiltalen.

De to mennene skal ha ødelagt flere glassmontre inne i butikken og skadet flere klokker. De skal ha stjålet en bil for å komme seg bort med klokkene.

Den ene av dem er også tiltalt for å ha brutt seg inn i en hytte i Rauma. Det ble utbyttet betydelige magrere enn det som skal ha blitt stjålet fra urmakeren: en jakke, en bukse og et par sko.

Det blir i tiltalen tatt forbehold om at det kan bli lagt ned påstand om at mennene må betale erstatning på opp mot 2,7 millioner kroner til forretningen eller forretningens forsikringsselskap. Det blir også tatt forbehold om at den ene må betale erstatning til hytteeieren.