Nå må mannen, som er i 20-årene, møte i retten. Der vil han møte både en lang tiltale og et krav om flere inndragninger.

Ifølge tiltalen - som politiadvokat Lina Ersvik Pettersen har skrevet - skal kristiansunderen har blandet seg kraftig inn da politiet skulle arrestere en bekjent av ham på Nordlandet i Kristiansund.

- Han holdt gjentatte ganger fast i vedkommende og nektet å slippe. Da vedkommende satt i politibilen, åpnet han døren flere ganger, til tross for at en politibetjent ba han la være. Dette medførte at vedkommende kom seg løs fra politiets varetekt og måtte innhentes igjen, sier Ersvik Pettersen i tiltalen.

I forbindelse med at politibetjenten måtte ta opp jakten og løpe etter kristiansunderens venn, mistet han batongen sin. Denne er mannen mistenkt for å ha stjålet.

Batongen skal ha blitt funnet hjemme hos mannen noen måneder senere. Da fant politiet også narkotika og en pistol.

Cannabis, kokain og bedrageri

Kristiansunderen er tiltalt for oppbevaring av totalt 569 gram cannabisharpiks, 281 gram cannabis og 4,67 gram kokain.

Mannen er også tiltalt for fire tilfeller av bedrageri. I løpet av et par dager skal han ha fått fire kjøpere til å vipse seg til sammen rundt 20.000 kroner for en iPhone han annonserte på finn.no, men aldri sendte.

I tiltalen mot mannen tas et forbehold om at det vil bli lagt ned påstand om inndragning av fire safer, notatbøker, digitale vekter, lynlåsposer og en pistol av merket Deutsche Werk Erfurt. Det tas videre forbehold om at det vil bli lagt ned påstand om at mannen må betale erstatninger til de fire kjøperne han er tiltalt for å h svindlet.

Det er nå berammet sak mot kristiansunderen i tingretten.