I anledning kvinnedagen skal damene først om bord i flyet på alle Widerøe-flyvninger onsdag 8. mars. Det melder flyselskapet i en pressemelding.

– På samtlige 41 destinasjoner blir kvinner i dag invitert først i køen. Uavhengig av boardingklasse inviterer vi kvinner til å gå om bord først. Det meldes om smil, gratulasjoner fra menn og god stemning fra ansatte i vårt langstrakte land, skriver selskapet.

For mer alvorlige temaer på kvinnedagen, se lenker i bunnen av artikkelen.

Annonseres ved boarding

På alle flyplassene der Widerøe flyr fra, annonseres det samme på høyttaleranlegget når det er klart for ombordstigning:

«I verden i dag er det mange kvinner som verken får gå på skole, ha lønnet arbeid, ha egen bankkonto eller delta i politikk- og samfunnsliv. Også i Norge har vi fremdeles en vei å gå. Menn får i gjennomsnitt bedre betalt enn kvinner for samme type arbeid – og det er langt færre kvinner enn menn i lederstillinger og styrerom i næringslivet. Derfor har vi bestemt at alle kvinner, akkurat i dag, skal få gå om bord først».

Én innstilt avgang

Fra Kristiansund lufthavn Kvernberget har det reist to Widerøe-fly så langt i dag, til Bergen klokken 09.00 og til Haugesund klokken 12.50.

Avgangen som skulle gå til Bergen klokken 16.15 er blitt innstilt. Dagens siste Widerøe-fly fra Kristiansund går til Bergen klokken 21.15.

De fleste er nok opptatt av viktigere temaer på kvinnedagen enn å komme først om bord i flyet. Se artikler og leserinnlegg i forbindelse med kvinnedagen her:

Les også

Kvinnedagen er dessverre fremdeles like aktuell

Les også

Etterlyst: Kvinnehelse

Les også

Kvinnedagen: – Kvinners helse må prioriteres

Les også

Kvinnedagen: – Vi står sammen med alle mødre

Les også

Kvinnedagen: – Ingen skal måtte gifte seg mot sin vilje