Denne uken kommer klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) på besøk på Nordmøre. Torsdag besøker han blant annet Tingvoll kommune. Der vil han bli møtt av demonstranter.

Ordfører i Tingvoll kommune Milly-Bente Nørsett og styreleder i organisasjonen «Jeg velger meg et giftfritt Nesset!", Kristin Sørheim, arrangerer for anledningen demonstrasjon mot deponi av farlig avfall på Raudsand.  De håper folk møter med og uten båt ved Prestegardskaia.

Nesset-politikerne sa ja til deponi på Raudsand

Nei til deponi for farlig avfall på Raudsand

Reagerer

Hanne Dahlen fra Meisingset, og Vanessa Hagen fra Kristiansund, reiser torsdag til Tingvoll for å være med på demonstrasjonen. De to damene reagerer på måten avgjørelser rundt deponisaken er tatt, og sier det er uforsvarlig å sende flere tonn med farlig avfall over store avstander. De viser grunnlovens miljøparagraf (§112), og føre-varprinsippet.

Onsdag, mellom klokken 17 og 20, arrangerer de plakatverksted ved Tingvoll fjordhotell. Dette deler Dahlen og Hagen i en pressemelding.

– Husk at denne markeringen ikke er forbeholdt Tingvollgjeldningene. Det er for oss alle, fra ytterst i havgapet til innerst i fjorden, men også langt flere. I denne saken er vi alle i samme båt, avslutter de.

Ola Elvestuen skal også besøke Kristiansund og Sunndal. I Kristiansund skal han blant annet delt på et arbeidsseminaret om bryggene i Kristiansund. Kultminnevern er et av områdene som hører inn under klima- og miljødepartementets ansvarsområde.

I Sunndal skal ministeren besøke bedriften Innveno.

Frykter ikke giftstempel i deponisaken: – Det handler om avfall som ressurs