Etter å ha lest TKs respons på Wigdis Wollans konstruktive kritikk av dekningen på «Fru Guri av Edøy», er jeg rett og slett sjokkert og har fått litt nok av vår lokalavis sin tilnærming av kulturlivet på Nordmøre.

Tynnere svar har jeg ikke lest på lang lang tid.

Om dere ikke har kompetanse innen kulturjournalistikk, så er er det flere av oss med høy utdanning innen diverse kulturfag som kunne gjort dette for dere. Jeg husker TK som en avis som for 10 år tilbake hadde en eminent kulturjournalist som fulgte opp alt av kulturliv i byen, dansehow, konserter, opera, kunstutstillinger eller når enkeltpersoner utmerket seg og gjorde det bra innen sitt felt både nasjonalt og internasjonalt. Etter min oppfatning er dette noe folk liker å lese om. Folk liker å lese om folk de kjenner, besteforeldre elsker å lese om barnebarn som har stått på scenen og folk liker å lese om både hva som foregår og hva som har foregått rundt om kring.

Vi har i flere år skrytt av det yrende kulturlivet på Nordmøre, et fantastisk fritt musikkmiljø, det store dansemiljøet som har vært kjent på landsbasis, Operaen i Kristiansund, konserter, revyer og forestillinger i alle kriker og kroker. Et kulturmiljø som fortsatt blomstrer, ildsjeler som står på natt og dag, profesjonelle og amatører side om side. Et miljø som skaper for å glede, berøre og utvikle. Vi har nå fått Kulturfabrikken som har store og små arrangementer hver eneste uke, nesten uten dekning av dere. En gjeng som tilrettelegger og gjør hva de kan for å fange et så stort publikum som mulig. Vi går og venter på kulturhus og Campus, som i sin tid kommer til å huse store konserter og forestillinger, som ikke skal dekkes? Eller skal dere vente til da? Det handler ikke om at enkeltpersoner eller små grupper skal bli skrytt opp i skyene, det handler om å vise at det skjer ting, at det skapes og at det er et yrende kulturliv som må eksistere om Nordmøre skal utvikles som region som det snakkes så ofte om, for en region uten kultur og kun næringsliv og idrett hadde blitt veldig grå og trist.

Så kjære TK, gi kulturen den respekten den fortjener. I gamle dager var det stas å komme i avisa, med både store og små innslag. I det siste har det vært en kamp å få en liten notis og ofte en kald skulder fra deres side.

Vi tar vårt ansvar for at kulturlivet fortsatt skal leve og være synlig, som lokalavis burde dere gjøre det samme.

Les også

Kulturjournalistikk på villspor

Les også

Kulturjournalistikk på lesernes premisser

Les også

TK kaster maska

Les også

Nedlatende om kulturstoff