Pass deg for Nokia-gambiten!

PASS PÅ: Det er enkelt å gardere seg mot trusselen fra den sjeldne, men knusende Nokia-gambiten. Skru av telefonen! Foto: MIMSY MØLLER

PASS PÅ: Det er enkelt å gardere seg mot trusselen fra den sjeldne, men knusende Nokia-gambiten. Skru av telefonen! Foto: MIMSY MØLLER

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Her hjelper det ikke med all verdens trekkteori. Lager mobiltelefonen din lyd under partiet, har du tapt.

DEL

I hurtigsjakk-NM i 2012 møtte Kristiansunds Magnus Dahl Jenssen en eldre og langt mer erfaren spiller. Han lurte Magnus inn i en stilling der han måtte ofre dronning for tårn for ikke å gå matt. Magnus ville vel gitt opp om det ikke var for at motstanderen deretter tok seg tid til å massakrere styrkene hans og kanskje, kanskje, kanskje! kunne havne i tidsnød.

Stillingen var på det mest ydmykende og nådestøtet nært forestående da motstanderens mobil ringte. Høyt! Han tok den med følgende melding, minst like hørbar for hele det humrende spillelokalet i Fredrikstad:

"Hei, du har akkurat sørget for at jeg tapte partiet"!

I Kristiansund Sjakklubb har man siden kalt det "å vinne på Nokia-gambit".

En del sjakkspillere rammes av akutt kaldsvette eller harehjerte når de møter ukjente eller lite spilte gambiter. Hvordan var nå denne igjen? Hva skjer hvis jeg tar, og hva skjer hvis jeg ikke tar? Turneringsledelsen i NM for ungdomslag minner om at den sjeldne, men knusende Nokia-gambiten er veldig enkel å gardere seg mot. Det handler om å gjøre det til rutine å skru mobiltelefonen helt av før partiet - eller la være å ta den med til spillelokalet.

Artikkeltags