Gå til sidens hovedinnhold

Siv Jensen: – Frp har fått gjennomslag på i overkant av 18 milliarder kroner

Artikkelen er over 1 år gammel

Regjeringspartiene og Frp er enige om et statsbudsjett for neste år. Frp-leder Siv Jensen sier at de har fått gjennomslag på i overkant av 18 milliarder kroner.

Siv Jensen sier at Frp blant annet har fått fjernet avgiften på sjokolade og sukkervarer, og at avgiftene på øl og vin går ned med 10 prosent. I tillegg går avgiften på snus ned med 25 prosent.

Frp skriver i en pressemelding at de har fått flertall for å kutte avgiftene med over 7 milliarder kroner neste år sammenlignet med regjeringens forslag.

– FrP har nå fått fullt gjennomslag for våre pensjonskrav med over 2 milliarder kroner ekstra til pensjonistene i 2021. I mange år har pensjonistene fått redusert sin kjøpekraft [...] I tillegg vil enslige minstepensjonister få økt sin pensjon med 5000 kroner, noe som er svært viktig for hverdagsøkonomien til de som har de laveste pensjonene, sier Siv Jensen i en pressemelding.

Solberg: – Tøft å drive budsjettforhandlinger

Erna Solberg er stolt over å ha kommet til den åttende budsjettenigheten med henne som statsminister. Hun er likevel klar på at forhandlingene var vanskelige.

– Det er en grunn til at det har tatt lang tid å bli enige, og det er fordi det har vært krevende og fordi dette er fire partier som alle slåss for sine viktigste hjertesaker, sier Høyre-leder Erna Solberg (H).

Sammen med Frp-leder Siv Jensen, KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad og Venstre-leder Guri Melby presenterte hun tirsdag kveld budsjettenigheten under en pressekonferanse på Stortinget.

– Vi har hatt én viktig målsetting fra regjeringens side da vi la fram budsjettet. Det var at vi både skulle håndtere koronasituasjonen og jobbe med veien ut av den økonomisk gjennom å skape mer og inkludere flere, sier Solberg.

Hun nevner blant annet helse, tiltak for bedrifter og arbeidsliv, og utdanning som noe av det som fortsatt ligger i budsjettet de nå har fått støtte til fra Frp.

– Under forhandlingene med Frp har disse hovedmålene ligget til grunn, sier Solberg.

Jobbene skal sikres

I en felles pressemelding fra regjeringspartiene sier Mudassar Kapur (H), som leder Stortingets finanskomité, at skatte- og avgiftslettelsene blant annet skal trygge jobber.

– Før koronakrisen var arbeidsledigheten i Norge rekordlav etter over seks år med denne regjeringens politikk. 4 av 5 jobber ble skapt i det private næringsliv. Det er dit vi skal tilbake, og med denne budsjettenigheten staker Erna ut kursen dit. Dette er også et budsjett som bidrar til å inkludere flere. Alle skal få mulighet til å delta i arbeidsliv og samfunnsliv. En jobb å gå til er nøkkelen til alt, sier Kapur.

Kommentarer til denne saken