Siv Jensen sier at Frp blant annet har fått fjernet avgiften på sjokolade og sukkervarer, og at avgiftene på øl og vin går ned med 10 prosent. I tillegg går avgiften på snus ned med 25 prosent.

Frp skriver i en pressemelding at de har fått flertall for å kutte avgiftene med over 7 milliarder kroner neste år sammenlignet med regjeringens forslag.

– FrP har nå fått fullt gjennomslag for våre pensjonskrav med over 2 milliarder kroner ekstra til pensjonistene i 2021. I mange år har pensjonistene fått redusert sin kjøpekraft [...] I tillegg vil enslige minstepensjonister få økt sin pensjon med 5000 kroner, noe som er svært viktig for hverdagsøkonomien til de som har de laveste pensjonene, sier Siv Jensen i en pressemelding.

Solberg: – Tøft å drive budsjettforhandlinger

Erna Solberg er stolt over å ha kommet til den åttende budsjettenigheten med henne som statsminister. Hun er likevel klar på at forhandlingene var vanskelige.

– Det er en grunn til at det har tatt lang tid å bli enige, og det er fordi det har vært krevende og fordi dette er fire partier som alle slåss for sine viktigste hjertesaker, sier Høyre-leder Erna Solberg (H).

Sammen med Frp-leder Siv Jensen, KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad og Venstre-leder Guri Melby presenterte hun tirsdag kveld budsjettenigheten under en pressekonferanse på Stortinget.

– Vi har hatt én viktig målsetting fra regjeringens side da vi la fram budsjettet. Det var at vi både skulle håndtere koronasituasjonen og jobbe med veien ut av den økonomisk gjennom å skape mer og inkludere flere, sier Solberg.

Hun nevner blant annet helse, tiltak for bedrifter og arbeidsliv, og utdanning som noe av det som fortsatt ligger i budsjettet de nå har fått støtte til fra Frp.

– Under forhandlingene med Frp har disse hovedmålene ligget til grunn, sier Solberg.

Jobbene skal sikres

I en felles pressemelding fra regjeringspartiene sier Mudassar Kapur (H), som leder Stortingets finanskomité, at skatte- og avgiftslettelsene blant annet skal trygge jobber.

– Før koronakrisen var arbeidsledigheten i Norge rekordlav etter over seks år med denne regjeringens politikk. 4 av 5 jobber ble skapt i det private næringsliv. Det er dit vi skal tilbake, og med denne budsjettenigheten staker Erna ut kursen dit. Dette er også et budsjett som bidrar til å inkludere flere. Alle skal få mulighet til å delta i arbeidsliv og samfunnsliv. En jobb å gå til er nøkkelen til alt, sier Kapur.