Gå til sidens hovedinnhold

Siv er kjent fra opera i Kristiansund – nå stiller hun med helt annen sjanger

Klart for keltisk musikk i Kulturfabrikken.

Førstkommende tirsdag står The Celtic Nords på scenen i Kulturfabrikken i Kristiansund med konserten «Ancestry». Som tittelen peker på, er det snakk om tradisjonsmusikk.

– På vår reise vandrer vi gjennom melodier som er sunget og bevart av folk i Irland, Skottland og England gjennom tidene, og som er like levende den dag i dag. Inspirert av denne keltiske tradisjonsmusikken vil det også stå noen nyere sanger på repertoaret, blant annet av Enya og Loreena McKennitt, og musikk fra storfilmene om «Ringenes Herre« og «Hobbiten», og serien «Outlander». I tillegg vil vi framføre to helt nye sanger, sier vokalist Siv Oda Hagerupsen i en pressemelding.

Hagerupsen vil være kjent for en del i Kristiansund gjennom produksjoner i Operaen.

– Jeg har vært flere ganger i Kristiansund under operafestukene, som en av hovedrolleinnhaverne i ulike produksjoner, men denne gang får publikum høre meg i en helt annen sjanger. Her blir det ikke opera, sier hun.

Også de andre medvirkende er etablerte musikere: Pianist Ivar Anton Waagaard, fiolinist Tarjei Nysted, trompetist og fløytist Stig Espen Hundsnes samt lydtekniker Bjørge Trudvang.

– Vi vil presentere musikk som gir stemning av eventyr og mystikk, og ta publikum med til en verden flytende mellom fantasi og virkelighet, sier Hagerupsen.

Kommentarer til denne saken