Gå til sidens hovedinnhold

Siste fra Averøy: Så mange har testet positivt i dag

Averøy kommune varslet utpå torsdagen flere nye positive tester: – Vi venter fortsatt på en del svar fra gårsdagens prøver, og et konkret tall på antall nye smittede kan offentliggjøres senere, sa assisterende kommunedirektør Kjell Leirbekk til Tidens Krav torsdag ettermiddag.

Torsdag kveld er svaret klart:

– Vi har i løpet av torsdagen fått sju nye smittetilfeller. Til sammen har nå 34 personer (23 barn og 11 voksne) testet positivt på covid-19 siden lørdag. De fleste smittetilfellene er knyttet til elever ved Bruhagen barneskole og deres nærkontakter og familiemedlemmer, sier kommunen på sin hjemmeside.

Hjemmeundervisning

Det foregår fortsatt smittesporing, og nærkontakter blir identifisert og bedt om å teste seg. Skolen gjør foreløpig ingen ytterligere endringer i undervisningsopplegget, 2. klasse ved Bruhagen barneskole har hjemmeundervisning, mens øvrige klassetrinn drives på gult nivå. Øvrige skoler og barnehager i kommunen drives på grønt nivå.

– Fredag blir det hurtigtesting av alle elevene ved Bruhagen barneskole, opplyser kommunen og gjør oppmerksom på at kun elever som er på skolen, og som deltar i undervisningen den dagen, blir testet. Elever som er hjemme fra skolen, skal bestille test via c-19.

– Vi ønsker ikke at elever som har symptomer eller er hjemme av andre grunner, skal komme til skolen for testing. Elever som er hjemme av ulike grunner må selv bestille test på c-19.no og la seg teste før de møter på skolen, sier kommunen.

Kommentarer til denne saken