Siste: Alle med symptomer på akutt luftveisinfeksjon bør holde seg hjemme

Oslo 20200313. 
Helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg samt helseminister Bent Høie på skype holder sin daglige pressekonferanse i forbindelse med koronaviruset på Helsedirektoratet.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Oslo 20200313. Helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg samt helseminister Bent Høie på skype holder sin daglige pressekonferanse i forbindelse med koronaviruset på Helsedirektoratet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto:

Av

Folkehelseinstituttet har oppdatert råd til personer med symptomer på akutt luftveisinfeksjon: Nå bør de holde seg hjemme.

DEL

Det gjelder også lette symptomer på forkjølelse eller vondt i halsen, men de fleste trenger ikke å testes for koronaviruset. Testene forbeholdes sårbare grupper og helsepersonell.

Personer som har nærkontakt med personer som viser symptomer, kan fremdeles gå på jobb og trenger ikke gå i karantene. Det gjelder også helsepersonell.

Det anbefales likevel fra Folkehelseinstituttet at de må være ekstra oppmerksomme, spesielt om de selv skulle vise symptomer.

Artikkeltags