Gå til sidens hovedinnhold

Sikret livsviktige poeng i innspurten

Artikkelen er over 1 år gammel

Averøykameratene (AK) tok imot Dahle denne helgen. AK ligger nest sist i fjerdedivisjon; de to nederste lagene rykker ned, men AK har ikke tenkt å legge seg ned og spille død av den grunn.

– Vi la en enkel slagplan i dag. Vi vet at Dahle liker å benytte seg av midtstopperne i det oppbyggende spillet. Vi ønsket å presse høyt og skjære dem av, forteller AK-trener Malvin Husby med en litt hes stemme, til Tidens Krav.

Det er mulig at tre lag rykker ned fra fjerdedivisjon, det avhenger av den geografiske tilhørigheten til lagene som rykker ned fra tredjedivisjon. Dette finner du bedre forklart i denne artikkelen:

Avklaring rundt opp- og nedrykk i lokalfotballen

Dette er relevant da Træff ligger under streken i tredjedivisjon.

Lønn for strevet

– Ja, vi ble enige om det før kampen. Mitt engasjement skulle matche det til guttene utpå der, forteller Husby, før han fortsetter: – Og det gjorde det.

AK fikk igjen for kampplanen og stakk av med alle tre poengene.

– Vi skulle drepe alt spill de hadde, det syns jeg vi klarte. Vi sto høyt, vant mange dueller og slapp aldri Dahle inn i kampen, sier Husby.

Kampen endte 2–0 til hjemmelaget, men målene lot vente på seg.

– Det var Folland [Christoffer] som puttet begge. Det første kom litt inn i andreomgang. Etter litt klabb og babb i feltet landet ballen hos ham. Han satte ballen nede i hjørnet. Deretter presset Dahle høyt, men det resulterte i at vi fikk mange overgangssjanser. På en av dem, fikk en dahlespiller rødt kort da han hindret Folland som sistemann. I det 90. minutt satte sitt andre og spikeren i kisten, fortsetter treneren.

Husby understreker at AK kun kan fokusere på seg selv, og at de kommer til å gi alt for å vinne de resterende to kampene, selv om neste kamp er borte mot serieleder KBK 2.

– Vi skal gi alt, sier ham.

Kommentarer til denne saken