Det er nettportalen Trollheimsporten som skriver dette tirsdag og refererer en pressemelding om konkurransen som går av stabelen 13. – 23. august i Oslo.

Sopranen Bøe var blant 304 søkere, som etter knallhard utvelgelse nå er 40 finalister fra til sammen 23 land. Bøe er én av bare tre norske i finalen: mezzosopran Astrid Nordstad fra Trondheim, sopran Sigrid Bøe fra Bøfjorden og sopran Beate Mordal fra Molde.

– Det er et godt tegn for norsk musikkliv at vi har norske utøvere som kan måle seg med det internasjonale toppsjiktet. Hos oss oppnår sangerne eksponering overfor ledende beslutningstakere innen operafaget. Det kan gi store muligheter for karriereutvikling, sier daglig leder for konkurransen, Lars Hallvard Flæten i pressemeldingen.

Det er dronning Sonja selv som deler ut premiene på til sammen 800.000 kroner under finalekonserten 23. august.

Til Tidens Krav sier Bøe at hun ble sjokkert da hun for cirka tre uker siden fikk den gledelige beskjeden om at hun er en av finalistene.

- Nå gleder jeg meg stort til finalen. Jeg har alltid skyhøye ambisjoner, men i konkurranser er det mye smak og behag som avgjør hvem som går videre, sier Bøe.

Hun er ifølge seg selv født uten konkurraneinstinkt.

- Og tror jeg er den eneste sangeren jeg vet om som ikke har det! Men jeg skal levere så godt jeg kan, så får resten bli opp til juryen, sier Bøe.