Trailermannen, en stor trussel

Artikkelen er over 18 år gammel
DEL
Jeg leste onsdagens avis om den livsfarlige kjøringen med en stjålet tankbil i Kristiansund. Jeg har diskutert saken med yrkessjåfører, og vitner til villmannsferden, og er overrasket over at dette endte bra. Hadde det vært mer trafikk på veiene, kunne dette endte med en tragedie, hvor uskyldige bilister kunne blitt drept.

En forvirret og ruset biltyv er farlig nok i en personbil, om han ikke skal begynne å stjele vogntog, også. Dette er jo andre gang på et års tid at han stjeler et vogntog i ruset tilstand. Hvor er loven som skal beskytte oss vanlige borgere? Skal vi risikere liv og lemmer for denne personen?

Han får vel en kort liten dom å sone i fengsel for denne «forseelsen», før han er ute, og tilbake på veien igjen! Da er det vi som får svi fordi domstolen ga ham «straff». Ingen her i byen har lyst til å møte skjebnen i form av et vogntog i 100 km/t, ført av en ruset og kriminell person.
Samfunnet er altfor tolerant overfor denne typen lovbrytere. De kan ikke rehabiliteres, og er derfor en stor trussel for andre. Hva om mandagens trailer-desperado stjeler en tankbil med drivstoff neste gang? Jeg og flere med meg er derfor enige om at denne mannen burde vært undersøkt psykiatrisk, for å se på muligheten for å få han behandlet i psykiatrisk institusjon. Det må jo være noe psykisk galt med slike personer. Hvis ikke så går det nok noen få måneder før trailermannen er tilbake i bybildet igjen. Hva blir det neste?

Vi har nok midler i helsevesenet i Norge til å kunne ta hånd om farlige forbrytere. Ellers vil jeg takke politiet for dyktig innsats for å få stoppet denne villmannsferden. De risikerer tross alt livet, for at vi skal beskyttes mot slike forbrytere. Synd at domstolene ikke er like dyktige med å gi slike forbrytere lange straffer, og sikringsmidler.

«Fortvilet kristiansunder»

Artikkeltags