Lokal filosof preger forsiden på telefonkatalogen

Artikkelen er over 19 år gammel

Telenor markerer millenniumsskiftet ved å la unge illustratører og filosofer fra hele landet få prege årets telefonkataloger. Illustratøren Synnøve Hungnes fra Molde og filosofen Roger Strand fra Kristiansund, har sammen utformet forsiden for sin katalog; Møre og Romsdal.

DEL
Det filosofiske temaet de to har jobbet ut ifra er "Tilgang på informasjon". Gjennom illustrasjoner og tekster har Hungnes og Strand gitt sine tolkninger av årets forsidetema: filosofi og kommunikasjon.

Synnøve Hungnes har bakgrunn fra Kunst og Håndverksskolen. Hun har jobbet som grafisk designer i BMR.

Kriteriene for valg av filosofisk bidragsyter har vært å finne en lokal filosof som enten innehar en doktorgrad eller som jobber med en doktorgrad innen filosofi.

I Norge finnes det et begrenset antall unge filosofer med slik universitetsutdannelse, men for Møre og Romsdal falt valget naturlig på Roger Strand. Han er forsker innen vitenskapsfilosofi ved Universitetet i Bergen.

Telefonkatalogen for Møre og Romsdal er en komplett oversikt over alle telefonabonnenter i fylket. I Møre og Romsdal er det totalt 127.408 abonnenter fordelt på 105.078 privatabonnenter, 20.053 bedriftsabonnenter og 2.277 abonnenter innen offentlig virksomhet. 172.000 kataloger distribueres i år til alle husstander og bedrifter i Møre og Romsdal.

Artikkeltags