Har du duppa av igjen, Kåre?

Artikkelen er over 17 år gammel
DEL
Arbeiderpartiets leder i Kristiansund, Kåre Edøy, ser ut til å duppe av både ofte og lenge. Dette medfører at han, til tross for sin politiske posisjon, ikke får med seg utviklingen i viktige saker som angår byen vår. At Edøy stadig har vanskelig for å henge med i svingene kom klart frem forleden dag. I et svært mageplask av et leserinnlegg i denne avis beskylder han ordfører Ripnes for å arbeide mest med representasjonsoppgaver og mindre med å bevare eller skaffe nye offentlig arbeidsplasser.
En slik påstand er, for å si det mildt, historieløst tøv fra Edøys side. Kristiansund har sjelden eller aldri hatt en ordfører med et sterkere og mer brennende engasjement for byen vår. Han står på barrikadene i viktige og basale saker som sykehusstruktur og flyplassutvikling. Infrastruktur som Atlanterhavstunnellen, Imarsundprosjektet, interkommunalt havnesamarbeid, bedre flyrutetilbud og fergeforbindelse til England er ustanselig på ordførerens dagsorden. Vi har en ordfører som vet å sette pris på, og vilje til, å være på lag med vårt viktige omland.
Kåre Edøy mener tydelig vis at det er ordfører Ripnes’ og Kristiansund Høyres oppgave å bevare og å skaffe nye arbeidsplasser. La oss slå fast en gang for alle: Det er ikke politikernes oppgave å skape arbeidsplasser, vår oppgave er å tilrettelegge.
Igjen viser ordfører Ripnes seg som en glimrende kontaktskaper med nettverk lokalt, i eget fylke, nasjonalt og internasjonalt. Ved å innføre«”klapp-på-skulderen-kulturen» og Kristiansund som en JA-kommune bidrar ordføreren til å gjøre byen attraktiv for eksisterende og nye beboere og bedrifter. Det er mange nok som aktivt snakker ned byens «aksjekurs» med sine ustanselige sutreinnlegg. Ripnes er en god motvekt til dette og sprer positivitet og optimisme.
Edøy har dessverre ikke fått med seg ordførerens innsats for tollkontoret. Hadde han tatt en enkelt telefon til for eksempel tollstedsjefen ville han fått vite at Ripnes har lagt ned mye arbeid i denne saken med bl.a. møter til topps i Finansdepartementet. Kristiansund vant da også første runde i den interne arbeidsgruppen hvor Molde ble foreslått nedlagt mens Kristiansund tollsted besto.
Nå er spørsmålet om regionskontorene vedtatt mens distriktskontorenes skjebne er lagt på is. Tro meg Edøy, denne saken slipper ikke Ripnes, det jobbes kontinuerlig og godt!
Hva alarmsentralen angår er det vel bare Edøy som ikke har fått med seg at Orkidé har avgitt uttalelse om støtte til Kristiansund. Jeg tilføyer også at spørsmålet var tema da toppledelsen i Høyre la sitt arbeidsutvalgsmøte til Kristiansund i fjor høst. Og så håper jeg at Edøy har fått med seg at politimesterembetet for Romsdal og Nordmøre er lagt til Kristiansund. Ordfører Ripnes har en stor del av æren for dette, sammen med bl.a. Åge Tovan, som også gjorde en solid innsats.
Arbeiderpartiets leder forsøker å harselere med ordførerens mange representasjonsoppdrag.
Forsøket er humørløst og sidrumpa. Det står respekt av at ordføreren stiller opp om det seg være en merkedag i en barnehage eller åpning av store konferanser. Det er ingen tvil om at han har et levende og ekte engasjement i arbeidsuker som strekker seg over 60 - 70 timer, ørk som helg.
Jeg ser ikke bort fra at Edøys mageplask er tegn på gryende valgkamp. I så fall tror jeg ikke han lykkes med å vinne valget ved å beskylde ordfører Ripnes for manglende innsats. Den som vil holde følge her, må stå tidlig opp, - og ikke duppe av underveis!

Knut K. Starheim

Leder Kristiansund Høyre

Artikkeltags