De eldre må få egne rom på sykehjemmet

Artikkelen er over 18 år gammel

Til dere som styrer i stat og kommuner: Hvordan kan dere bevilge penger til både det ene og det andre fordi, som dere sier, det haster så mye med å få realisere alle disse dyre prosjektene, mens mange gamle, syke mennesker ikke får eget rom på sykehjemmene.

DEL
De må dele rom med andre og attpå til flyttes fra rom til rom, og stadig nye mennesker de må dele rom med.

Disse pasientene har kanskje ikke så lang tid igjen å leve, og burde vises mer respekt. Vi hører stadig at det skal bli bedre, men er det noen hjelp for de som lider i dag?

De fleste av de som er over 80 år i dag har sikkert ikke levd i så stor luksus før heller, men et rom hvor de kan få være for seg selv, og hjelp til å komme seg på do, burde de ha krav på.

Nylig hørte jeg at de innsatte i fengslene hadde krav på å ha et privatliv, og derfor måtte de ha eget rom!

De som er ansatt på sykehjemmene gjør nok så godt de kan, men er for få og har derfor ikke nok tid til å gi den omsorg og kos som de eldre og syke burde få for å føle seg trygge og tilfredse.

Hvordan ville dere for eksempel reagere på ønske om å få komme på do, og fikk til svar at vi har ikke tid nu, så hvis du ikke kan vente til senere, får du gjøre det i bleien?

Det er klart at dere må tenke framover, men det lindrer ikke sorgen og nedverdigelsen til de som er gamle i dag og som ikke får sine naturlige behov dekket.

Så til dere som sitter med styringen: Utsett ikke til i morgen, men gjør noe i dag! La noen andre prosjekter ligge en stund, for dere som styrer i dag kan vel regne med å ha noen flere år å ta av enn disse gamle.

Pårørende

Artikkeltags