Serverer Taube på scenen i samfunnshuset

Tingvollgjeldinger kommer til Rensvik med Taube-kabaret. Foto: Yngve Lie (Aura Avis)

Tingvollgjeldinger kommer til Rensvik med Taube-kabaret. Foto: Yngve Lie (Aura Avis)

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

– De ser så glade ut på scenen, at det går ikke an annet enn å bli glad også som publikum ...

Aura Avis sin anmelder Yngve Lie var storbegeistret etter møtet med Evert Taubes viser og et sprudlende ensemble bestående av seks lokale musikere i Sellanrå i Tingvoll.

– Så lenge skuta kan gå, så vil Taubes viser spre god stemning, var Lies konklusjon etter en kabaret som samlet mye publikum og høstet kraftig og vel fortjent applaus søndag.

Søndagen som kommer, blir det en ny mulighet til å møte de seks musikerne Helge Ulset, Anders Koksvik, Audun Sæbø, Magne Vangen, Peder Erling Guttormsen og Elisabeth Osen. Denne gangen i Rensvik samfunnshus.

– Vi gleder oss skikkelig til å få denne gjengen og deres Evert Taube-kabaret på scenen i samfunnshuset, sier leder Sissel Bergsnev i Rensvik kulturkollektiv.

– Dette blir litt annerledes enn det vi har servert tidligere, men jeg er helt sikker på at det blir noe som publikum kommer til å like, sier hun.

Det tror også Aura Avis-Lie, som i sin anmeldelse slett ikke ser bort ifra at flere som så konserten i Tingvoll, også tar turen til Rensvik. Så bra var det!

Og for den som trenger en liten oppfrisker på Evert Taube (1890-1976): Svensk forfatter, visesanger, komponist og maler. Taube ble en av Sveriges og Nordens aller mest kjente og folkekjære visesangere, selv om han selv helst ville bli betraktet som forfatter. Han skapte blant annet figurene Fritiof Andersson og Rönnerdahl og klassikere som «Calle Schewens vals», «Flickan i Havanna», «Rosa på bal» og «Så länge skutan kan gå».

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken