Gå til sidens hovedinnhold

Seriestarten i fare - igjen

Helsedirektoratet viderefører forsterkede smitteverntiltak i Viken. Verken Stabæk, Strømsgodset, Mjøndalen, Lillestrøm eller Sarpsborg 08 kan ha fellestreninger før tidligst 25. april. Det betyr at seriestarten er i fare - igjen.

Lørdag ble det klart at Helsedirektoratet viderefører tiltaksnivå A fram til 25. april for 20 kommuner i Viken. Det betyr for toppidrettens del at det ikke tillates fellestreninger i disse kommunene i de neste 14 dagene om det ikke blir gitt unntak.

NFFs Lise Klaveness tror toppklubbene i Viken får trenings-ja til uke, men hun innser - ifølge VG - at eliteseriestarten 8. mai står i fare slik situasjonen er akkurat nå.

– Å ha system for lokal nedstegning av nasjonal konkurranse går ikke sammen. Det har vi visst hele veien, sier Klaveness til VG.

– Allerede i forrige uke foreslo vi for NFF at seriestarten skulle utsettes til 16. mai for de lagene som ikke får trene sammen. Det har i hvert fall ikke endret seg nå. Vi skal diskutere dette nærmere på møtet mandag, sier Stabæk-leder Jon Tunold til samme avis.

Ny plan

NFF presenterte i slutten av mars ny plan for seriefotballen. Oppstarten i Eliteserien ble satt til helgen 8. og 9. mai, mens 1. divisjon ble flyttet til 15. mai.

Onsdag denne uka sa statsminister Erna Solberg at planen om å åpne for treningskamper i midten av april og seriekamper tidlig i mai var en del av regjeringens gjenåpningsplan. Forsterkede smittevernstiltak i Viken, som gjør at Stabæk, Strømsgodset, Mjøndalen, Lillestrøm og Sarpsborg 08 ikke får ha fellestreninger, kan altså sparke beina unna den planen.

KBK skal spille fire treningskamper før det braker løs i Eliteserien: Ranheim (17/4), Molde (23/4) og Aalesund (2/5) på hjemmebane, mens Rosenborg er motstander på Lerkendal onsdag 28. april.

Les også

Vil ha ny utsettelse av seriestart: – Vi vil ikke gamble med spillernes helse

Frykter at årets sesong i verste fall går inn i 2022

Kommentarer til denne saken