Norges omreisende politiske vekkelsespredikant Trygve Slagsvold Vedum har de siste årene reist land og strand rundt og sugd til seg all misnøye med dagens styre. Med seg har han hatt en velfylt sekk med monopolmilliarder som han har delt ut med rund hånd. Mer til sykehus, forsvar, bøndene, veier, jernbane, billige flybilletter og en lang, lang liste med godbiter. I tillegg har partiet forpliktet seg til å bygge jernbane til Tromsø, noe som fort kommer til å koste minst 200 milliarder. Alt dette vidundelige skal Vedum få til samtidig som avgiftene skal reduseres og dermed staten inntekter minskes.

Vedums reiser minner om romanfiguren Gullivers reiser, men Vedums reiser foregår i Senterpartiets Fantasiland. Når Senterpartiet sannsynligvis kommer inn regjeringskontorene og skal være med på å lage et ansvarlig budsjett , vil pipa fort få en annen låt. Da vil slagordet «Alle skal få, både store og små» bli byttet ut med: «Vi må prioritere».

SP har under Vedums ledelse utviklet seg fra å være et tradisjonelt landsbygdparti til et nasjonalpopulistisk parti etter mønster av Donald Trumps «America first»-ideologi, og har drevet nærmere og nærmere et annet populistparti, Fremskrittspartiet. Senterpartiets trangsynte nasjonalisme er en direkte trussel mot en jordklode som blir stadig varmere, skoger som brenner og de enorme ødeleggelsen ved stadig verre flommer.

SP vil sikkert gjøre et godt valg, men velgerne vil sikkert ikke glemme alle fagre løfter fra valgkampen, og da kan det fort straffe seg ved neste korsvei.

Burde ikke et parti som er utgått fra landbruket, egentlig henge på greip?