Rasmus Rasmussen er en av de med aller flest leserinnlegg i Tidens Krav. Nå beskylder han oss for sensur og maktmisbruk når vi ved noen få anledninger har fjernet et avsnitt i hans leserinnlegg.

Rasmussen, som liker å gi inntrykk av at han er opptatt av fakta og dokumentasjon, bommer allerede i første avsnitt i sitt innlegg. Tidens Krav har ikke konsekvent fjernet referanser, og vi har ikke konsekvent fjernet referanser de siste månedene. Rasmussen har i innlegg på tk.no/meninger senest 4/4-22 - «Politiske standpunkt og løftebrudd» - fått komme med sin henvisning til stortingsvalget. Samme henvisning finner vi også i hans innlegg 15/3: «Er rush-trafikk og kø et problem?».

Han har også innlegg i TK 23/2-22 og 14/2-22 med samme henvisning. Altså fire innlegg bare i løpet av de siste to månedene hvor hans henvisning til valgresultatet og at 62% stemte på partier som går inn for Møreaksen, har blitt publisert.

Det er dette Rasmussen mener er «sensur» og «maktmisbruk».

Vil ha mangfold

Tidens Krav setter pris på mangfold i debatten. Vi setter også pris på Rasmus Rasmussens bidrag. Men vi har lite til overs for debattanter som tror de har rett til å skulle imøtegå absolutt alle som mener noe i en aktuell sak, og som mener de har rett til å skulle gjenta og gjenta og gjenta argumenter hver gang en annen debattant ytrer noe annet. En slik debattform er konserverende, og bidrar slett ikke til mangfold.

Rasmus Rasmussen er ikke alene om å komme med gjentakelser. Men han er i en særklasse. Han får fått beskjed om at dette er noe vi ikke aksepterer, likevel fortsetter han i samme lei.

Meningsmåling

Man kan også gjøre seg noen refleksjoner om innholdet i henvisningen som Rasmussen mener er så viktig å få lov til å gjenta. Selv om Møreaksen var viktig i valgkampen, viser ikke valgresultatet hva innbyggerne i fylket mener om Møreaksen. En spørreundersøkelse gjennomført av en seriøs aktør, viste at i Møre og Romsdal går 42% inn for Romsdalsaksen, 23% Møreaksen og 27% fortsatt ferjedrift.

For tilhengerne av Møreaksen er nok dette tall som er vanskelige å svelge. Er det derfor det er så viktig å få lov til å gjenta at «ja-partiene» i Møre og Romsdal fikk 62% av stemmene ved valget i fjor? I et forsøk på å diskreditere resultatet av meningsmålingen?

Les også

Maktmisbruk av Tidens Krav

Les også

Politiske standpunkt og løftebrudd

Les også

Er rush-trafikk og kø et problem?

Les også: SVs ubegripelige kamp mot Møreaksen

Les også: Parker fergene snarest råd