Tidligere har vi bedt deg om å sende oss dine musikkanbefalinger samt dine film- og seriefavoritter. Nå ønsker Tidens Krav å ta imot dine julemusikkfavoritter. En sang eller et album du simpelthen må lytte til i julen.

Hva setter deg i godt humør? Kanskje søker du det melankolske? Noe som trekker deg tilbake til en svunnen barndom, noe som usynlig knytter nåtid til det som en gang var og aldri kommer igjen? Eller kanskje er du luta lei av jul lenge før den egentlig har begynt, og trenger å flykte musikalsk inn i noe helt annet?

Spiller ingen rolle - vi vil ha dine anbefalinger!

Julestemning, eller ikke

Kanskje blir det ikke julestemning før du har hørt Per Asplin repetere i det uendelige: «Spikke-sage-lime-banke» («Vi må finne skjegget»)? Eller er du mer en Mariah Carey-type som digger «All I Want for Christmas Is You»? Er Whams «Last Christmas» låten som får julekulene til å riste litt ekstra?

Noen merker tårene trille når barna i Skomakergata synger «Vi tenner våre lykter». Du skal vite at du ikke alene.

Bildeserie

Hvilken film eller serie anbefaler du til påske?

Mange sverger til Bachs «Juleoratorium» for riktig å komme til høyden av julens budskap. Atter andre søker til Händel og hans mektige «Messias». Så må vi ikke glemme klassikere som «Jeg er så glad hver julekveld», «Musevisa», «Et barn er født i Betlehem», «Bjelleklang», «Rockin' around the Christmas tree», «Så går vi rundt om en enebærbusk» ... julesangene er tallrike som stjernene en desembernatt.

Det er mulig du er en av dem som gir en god dag i jul, julemusikk og nedsnødde tradisjoner. Det er greit.

Denne uken har musikkstrømmetjenesten Spotify pakket ut (eller var det inn?) statistikken fra ditt musikkår. Hva har du hørt mest på i 2020? Hvilke artister og låter har du oppdaget? Del dem gjerne med oss!

Du gjør som følger: Send en e-post til henning.ronhovde@tk.no med et bilde av deg med albumet, CD-en, kassetten eller laptopen fra hvilken du strømmer musikken. Legg ved en liten begrunnelse om hvorfor akkurat denne sangen/albumet spilles nå mot jul.

Ha en fin og fornuftig førjulstid!

Bildeserie

Hvilket album anbefaler DU inn mot helgen?