I en pressemelding torsdag opplyser selskapet Avis at Fjord Mobility AS skal drive Avis Bilutleie i Bergen, i tillegg til i Møre og Romsdal. Selskapet blir dermed Avis Norge sin største lisenstaker.

Satsingen innebærer en dobling i antall ansatte og antall biler i selskapet, med en bilflåte på opp mot 1.200–1.500 biler.

Siden selskapet kjøper biler lokalt i Kristiansund, kan det få betydning for bilforretningene på Nordmøre.

Det er sunnmøringen Sølvi Blindheim Skjong som er daglig leder og eier i Fjord Mobility AS. Hun overtar driften i Bergen fra 1. september.

– Jeg er stolt og takknemlig for at Avis har vist meg denne tilliten . Jeg håper kundene vil merke en positiv endring når vi tar over driften, i hovedsak gjennom at vi er mer lokalt orientert, mer tilgjengelig og mer kvalitetsbevisst, sier Blindheim Skjong i pressemeldingen.

Der påpeker hun samtidig at det er viktig å benytte lokale leverandører.

– Allerede nå estimerer vi et behov for anskaffelse av rundt 50 nye biler hver måned, noe som burde glede bilforhandlerne i både bergensregionen og på Møre, sier Blindheim Skjong, og fortsetter:

– Vi har etablert et nært og godt samarbeid med reiselivet og bilforhandlerne på Møre, og har hatt fokus på å spille hverandre gode. Dette, kombinert med vår høye servicegrad og dyktige lokale ansatte som kjenner området godt, tror jeg er en av de viktigste årsakene til den solide veksten vi har hatt de siste årene.

Fjord Mobility AS het tidligere Møre og Romsdal bilutleie AS. Fra 1. september 2021 være Fjord Mobility AS være den største lisenstakeren til Avis Bilutleie i Norge, med ansvar for driften i Bergen, Ålesund, Molde, Kristiansund, Ørsta-Volda, Ulsteinvik-Hareid og Åndalsnes.