Averøy kommune opprettholder en høy beredskap med tanke på koronapandemien, men det er ikke først og fremst på grunn av egne smittetilfeller.

I en oppdatering fredag ettermiddag opplyser kommunen at det er bekreftet seks nye positive koronatester siden onsdag.

– De fleste er nærkontakter av kjente tilfeller. Smittesituasjonen er for øyeblikket forholdsvis oversiktlig, skriver Averøy kommune i en pressemelding.

Mye smitte hos naboen

Beredskapen holdes oppe på grunn av det pågående utbruddet i nabokommunen Kristiansund. De er det stor oppblomstring av omirkonvarianten.

Samtidig er det tidligere avdekket smitte på Averøy sykehjem på Bremsnes.

– Det er fortsatt viktig å begrense antall nærkontakter og bruke munnbind på steder der det er vanskelig å holde avstand. Det har dessverre kommet inn smitte på sykehjemmet, og det er derfor nødvendig å holde dette stengt for besøkende inntil situasjonen er avklart, skriver kommunen.

Grønt nivå i skoler og barnehager

Regjeringen har gjort noen lettelser i koronatiltakene, og disse gjelder nå. Her følger Averøy kommune de nasjonale tiltakene.

– Det betyr blant annet grønt nivå i skoler og barnehager, men vi vil overvåke situasjonen nøye og sette inn lokale tiltak om nødvendig for å ikke overbelaste en allerede kritisk bemanningssituasjon, spesielt i helse- og omsorgstjenestene. Eksempel er målrettet screening i skoleklasser og/eller gult nivå om smittesituasjonen tilsier det, skriver kommunen, og legger til:

– Det er viktig at folk tester seg ved symptomer. Hurtigtester leveres ut på kommunens servicekontor i åpningstiden.