Se oversikt: 192 registrerte koronasmittede i Norge

Nederst i saken finner du en oversikt over hvor og hvor mange som er smittet av koronaviruset i Norge.

Nederst i saken finner du en oversikt over hvor og hvor mange som er smittet av koronaviruset i Norge.

Av

Det siste døgnet har 23 personer fått påvist koronaviruset. Dermed har nå 192 personer så langt blitt smittet i Norge. Flere menn enn kvinner er smittet.

DEL

– Gjennomsnittsalderen på dem som er smittet med koronavirus er 44 år. 60 prosent er menn, sier områdedirektør Geir Bukholm ved Folkehelseinstituttet (FHI).

55 er blitt smittet i Norge, mens 134 personer er smittet i utlandet. Tre tilfeller er fremdeles under avklaring.

– At antall smittede øker er en forventet utvikling av epidemien. Vi har forståelse for at det gir bekymring både for egen og nære sin helse, sier områdedirektøren.

SISTE: En koronasmittet person er innlagt ved sykehuset i Vestfold. Dermed er til sammen fem personer innlagt med viruset i Norge.

Pasienten har milde symptomer, skriver VG.

Vedkommende ble i utgangspunktet ikke innlagt med mistanke om koronasmitte, men dette ble påvist i en prøve som ble tatt ved innkomst.

Fra før er fire koronasmittede personer lagt inn på ulike sykehus rundt om i landet, ved henholdsvis Drammen sykehus, St. Olavs hospital i Trondheim, Oslo universitetssykehus og Bærum sykehus.

Alle landets fylker er berørt av koronaviruset, og det er Viken som har flest tilfeller, med 44, etterfulgt av Oslo med 35 tilfeller. Møre og Romsdal og Nordland har færrest smittetilfeller, med henholdsvis to og tre tilfeller.

FHI oppdaterer hver kveld status om smittetilfeller på landsbasis, og tallene omfatter tilfeller som er rapportert inn innen klokken 16 samme dag.

Områdedirektør Geir Bukholm i Folkehelseinstituttet.

Områdedirektør Geir Bukholm i Folkehelseinstituttet. Foto:

Artikkeltags