– Det unormale har blitt det normale.

Slik beskriver Kristiansund-ordfører Kjell Neergaard situasjonen vi står i akkurat nå. Som eksempel viser han til at det nå er blitt helt normalt å stikke en bomullspinne i nesa og vente på prøveresultatet ved kjøkkenbordet rundt om i hjemmene til innbyggerne i Kristiansund.

– Vi har nok en gang vist at vi med fellesskap og samhold lykkes, sier Neergaard i sin nyttårstale.

Se nyttårstalen i videovinduet øverst i saken. Videoen er produsert av Kristiansund kommune og 14Safety AS.

I løpet av 2021 er det satt over 50.000 doser med koronavaksine i Kristiansund, og mot slutten av året har kriseledelsen erfart at mange som tidligere har latt være å vaksinere seg nå har ombestemt seg.

– Det er vi veldig glade for, sier Neergaard.

I januar vil det bli satt 6.000–7.000 doser koronavaksine i Braatthallen. Neergaard oppfordrer i talen at alle foreldre tar hurtigtest på barna kvelden før de skal tilbake i barnehager og skoler etter nyttår, for å hindre at det spres koronasmitte.

Samtidig takker ordføreren de over 2.000 ansatte i kommunen for at tjenester blir utført til tross for koronapandemien, og skryter av næringslivet som har vist god omstillingsevne.

Framover ser Neergaard fram til utbyggingen av Campus Kristiansund.

– Vi starter å rive over nyttår. Campus vil tiltrekke seg studenter og næringsaktører til regionen.

Han viser ellers til at det blir stor aktivitet i kommunen framover, med kulturhuset Normoria, to nye skolebygg, nytt sykehjem og ny brannstasjon.

– Vi står foran den største forvandlingen av Kristiansund på mange tiår, sier Neergaard, som også oppfordrer innbyggerne til å delta i valget:

– Benytt dere av stemmeretten i regionsaken. Det er mulig å forhåndsstemme fram til valgdagen som er 17. januar.