Gå til sidens hovedinnhold

Se lista: Så mange vaksiner får nordmørskommunene i første runde

Folkehelseinstituttet har lagt ut en liste over fordelingen av de første vaksinedosene til alle landets kommuner.

Vaksinasjonen vil starte i romjula. Det ble klart etter at vaksinen fra produsentene BioNTech og Pfizer ble godkjent av EU-kommisjonen 21. desember. Norge får sine vaksiner samtidig med de øvrige landene i EU og EØS, etter en fordelingsnøkkel basert på folketallet, opplyser Folkehelseinstituttet (FHI) på sine hjemmesider. De første dosene, som er ventet 26. desember, går til sju kommuner på Østlandet inkludert Oslo, og det er beboere på sykehjem som er prioritert.

– De seks andre kommunene ble valgt fordi de er i nærheten av hovedstaden og fordi de i likhet med Oslo har hatt et stort smittetrykk, sier smitteverndirektør Geir Bukholm i Folkehelseinstituttet i nyhetsmeldingen.

I romjula vil Norge motta ytterligere 35.000 vaksinedoser, og deretter vil det ukentlig komme rundt 40.000 doser fra BioNTech og Pfizer. Dosene vil bli sendt ut til regionale lagringssteder rundt om i landet, og vaksinene vil blir distribuert derfra videre til kommunene.

Beboere på sykehjem prioriteres

Det er beboere på sykehjem som prioriteres først. Etter at beboere i sykehjem er vaksinert, får eldre over 85 år tilbud om vaksinen, deretter aldersgruppen 75 til 84 år. Videre aldersgruppen 65 til 74 år, og enkelte med høy risiko mellom 18–64 år. Deretter prioriteres yngre aldersgrupper med underliggende sykdommer og tilstander.

Den første uken etter nyttår vil vaksinasjon starte i de kommunene som er klare for det, skriver Folkehelseinstituttet i meldingen.

Her er lista over første forsending av vaksiner til nordmørskommunene:

Aure 15

Averøy 25

Gjemnes 10

Kristiansund 95

Tingvoll 15

Smøla 10

Sunndal 30

Surnadal 25

Heim 25

Hustadvika 50

Rindal 10

Kommentarer til denne saken