Sputnik, som kanskje er best kjent for generasjoner født før 1980, har for alvor fått en ny lytterskare etter at Mads Hansen i VGTV's Spårtsklubben oppfordret folk til å danse jenka for bedre folkehelse. Sputnik ligger nå på en imponerende 2. plass på Spotify's Top 50 viral-liste etter at Hansen la ut denne oppfordringen på sin instagramprofil;

– I en tid der stadig flere får problemer med overvekt og livsstilssykdommer opplever samfunnet et skrikende behov for å bedre folkehelsen. jeg sparker derfor i gang aksjonen «Jenka 13.45». Sett alarmen på 13.45, få med deg venner, medelever eller kollegaer – og kjør i gang!

Mange har publisert videoer under knaggen #jenka1345 i sosiale medier den siste uken.

 

Viktig pausegym

Kristiansund felles bedriftshelsetjeneste er blant dem som har latt seg inspirere av Hansens jenka-stunt. Torsdag la de ut en video som viser trekløveret Karin Skaget, Turid Ødegård og Ida Martinsen i full jenka-modus.

– Vi hadde det veldig morsomt under innspillingen og har fått mye respons på Facebook i ettertid. Nå håper vi at andre Nordmørsbedrifter følger etter. Noen har allerede signalisert at de kommer med oppfølgere i løpet av dagen, sier daglig leder i Kristiansund felles bedriftshelsetjeneste, Turid Ødegård.

Hun synes det er positivt at det rettes så mye oppmerksomhet på folkehelse.

 

– Pausegym er utrolig viktig. Man trenger ikke danse jenka, men det å reise seg fra stillesittende arbeid og bruke kroppen på en annen måte er bra for kroppen. I tillegg så har vi det psykososiale aspektet ved det hele, hvor jenka er et godt eksempel på en morsom og sosial aktivitet på arbeidsplassen.

Spårtsklubbens jenka 

Jenka-farvel

Tidens Krav tok selvfølgelig utfordringen og satte alarmen til 13.45. Det ble en noe urytmisk jenka i kontorlandskapet, og det skal sies at flere forsøk ble spilt inn før en noenlunde presentabel video kunne publiseres. Alt takket være Tidens Kravs selvutnevnte jenka-ekspert, Eilif Odde, som hadde full kontroll bakerst i rekken.

Mads Hansen har fredag ettermiddag signalisert at han ønsker å ta farvel med jenkadansen, og har derfor invitert det norske folk til et verdensrekordforsøk i Oslo. Folk oppfordres til å møte i hopetall ved tigerstatuen utenfor Oslo S klokken 13.30 og å danse hele veien opp Karl Johan for bedre folkehelse.