På Storhaugen Helsehus er det en ivrig og engasjert gjeng som forteller om hvordan Kristiansund kommune nå skal satse mer på frivilligheten i byen.

Hos Storhaugen Helsehus har de ansatt Siri Hollingsæter Stene som frivillighetskoordinator. Siri jobber på flere ulike helsehus og institusjoner, hvor hun fungerer som et knutepunkt for den frivillige innsatsen.

– Vi holder på med en rekrutteringskampanje nå, der vi søker etter flere som har lyst til å bruke litt av fritiden sin på de ulike oppleggene vi har her. Det er så mye man kan bidra med, og vi ser blant annet etter noen som kan steke vafler og koke kaffe på onsdager, noen som kan bidra med sang og musikk og folk til å være med under «Møteplassen» på Dunkarsundet, sier Siri.

Flere ventelister

Frisklivskoordinator Anne-Cathrine Grav Olsen forteller at de har mange populære arrangementer etter at de innførte aktivitetskalenderen Friskus tidligere i år. Nå har flere av arrangementene ventelister, noe som gjør at de ønsker seg flere frivillige. De arrangerer blant annet gåturer, strikkekvelder, middager – for å nevne noe.

– Det å være frivillig passer godt om man ønsker å fylle dagene med noe meningsfullt. Det som er så fint er at man selv bestemmer hvor mye man ønsker å bidra. Om det er noen timer hver dag, hver uke eller hver måned bestemmer man helt selv, sier hun.

Spesielt ser de nå etter instruktører under de ukentlige treningene «Sterk og Stødig».

– Man trenger ikke noen spesiell bakgrunn for å bli instruktør, men man må ha sansene i orden og kunne gi og ta imot tilbakemeldinger, sier Siri.

Møtes alltid av et smil

Det er Nette Tveit og Iris Bjøringsøy enige i. Begge to er svært aktive pensjonister, og er frivillige instruktører på Storhaugen Helsehus. Nette er i tillegg frivillig for Kreftforeningen.

– Jeg er så glad for å være frivillig. Her møter de oss alltid med et smil, og det er en vinn-vinn situasjon for oss da vi får aktivitet vi ikke ville fått ellers, sier Iris.

Begge to trives godt som instruktører på helsehuset, der de holder lavterskel treningsøkter som passer for de aller fleste.

– Det er et veldig trivelig miljø her, og man blir del av et stort fellesskap. Det gir veldig mye å være frivillig – det skriver vi under på, sier Nette.

Skal hylle frivilligheten

4. desember skal Kristiansund kommune i samarbeid med frivillighetssentralen arrangere «Frivillighetens dag» på Kulturfabrikken i Kristiansund for å gjøre ekstra stas på de frivillige. Øyvind Frisvold, Line Hoem står på programmet, i tillegg et foredrag med NRK-profilen Anne Lindmo som nok er det største trekkplasteret.

– Vi har en konkurranse gående på Facebook, hvor de første 100 som setter et hjerte i kommentarfeltet og melder seg som frivillig får en gratisbillett til arrangementet, sier Siri.

Så langt har mange meldt seg, men de håper på enda flere.

– Dørstokkmila kan være lang for noen, men vi håper å få formidlet at alt kommer an på hvor mye og hva du ønsker å bidra med selv, sier Anne-Cathrine.