Det betyr innstilte avganger mellom Kristiansund og Oslo. Sjekk oppdatert oversikt nederst i saken.

Opp mot 250 avganger og 45.000 reisende kan bli rammet hver dag, ifølge nyhetsbyrået TT. Det er ikke kjent hvor mange avganger fra norske flyplasser som blir berørt.

Kjernen i konflikten er opprettelsen av to bemanningsselskaper. Da pandemien rammet, mistet rundt 560 piloter jobben. Samtidig ble datterselskapene SAS Link og SAS Connect opprettet. Disse skal overta fly og fylles med nye piloter. Pilotforeningen ønsker en forsikring om at deres medlemmer får de nye arbeidsplassene.

Partene har meklet siden 13. juni. Opprinnelig gikk fristen ut natt til onsdag, men den ble da utsatt til midnatt fredag. Kort tid etter at den nye fristen gikk ut, ble den igjen forlenget til lørdag kl. 11.

Lørdag ble fristen utsatt til mandag klokka 12. Partene sa da at de fortsatt hadde håp om å komme til enighet.

Roger Klokset i Norske SAS-flygeres forening har varslet at de er villige til å la SAS gå konkurs, og at de kjemper en prinsipiell kamp for grunnleggende rettigheter for arbeidstakere i Norden.

LO støtter SAS-pilotene

LO-leder Peggy Hessen Følsvik mener at SAS-streiken ene og alene er ledelsen i flyselskapet sitt ansvar.

– Her har de holdt sine ansatte for narr over lang tid. Det er veldig beklagelig at ikke var mulig å komme til en løsning, synd for de ansatte i SAS og synd for passasjerene, sier hun til VG.

Hun mener at SAS-pilotene «har strukket seg veldig langt for å komme til en løsning, til tross for at SAS-ledelsen det siste året har gjort dette ekstremt vanskelig».

Hessen Følsvik sier videre at SAS-pilotene ikke bare kjemper for sine egne arbeidsplasser, men også for den skandinaviske arbeidslivsmodellen og prinsipielle rettigheter som gjelder alle arbeidstakere.

– De har LOs fulle støtte.

Stor økning i bookinger hos Norwegian etter SAS-streiken

Etter at meklingen mellom SAS og pilotene ikke førte fram, opplever flyselskapet Norwegian et hopp i nye bookinger.

Norwegian opplever stor økning i antall bookinger etter at SAS-pilotene gikk ut i streik, sier kommunikasjonsdirektør Grete Roald til TV 2.

– Vi ser en veldig stor økning i bookinger. Det har vi sett siden et ble meldt om potensiell streik for to uker siden. Men etter at forhandlingene ble utsatt har det økt og spesielt etter 11 i dag har det vært en kraftig økning, sier Roald.

Roald forteller videre at de opplever størst pågang på «typiske sydendestinasjoner» som Spania, Italia, Hellas og Frankrike.

Reiseforsikringen dekker ikke kansellerte flyginger etter SAS-streiken

Flytrafikken til og fra Norge rammes hardt av SAS-streiken. Kansellerte flyginger som rammes av streiken, blir ikke dekket av reiseforsikring.

Mange passasjerer blir nå rammet av SAS-streiken. Dersom en flyging blir kansellert som følge av streiken, er det flyselskapet som skal refundere billetten.

Skadeforebygger i forsikringsselskapet Fremtind, Therese Hofstad-Nielsen, forteller at det kan ta litt tid å få pengene tilbake for de som ønsker å få billettene refundert.

– Vår erfaring, spesielt fra alle avbestillinger under pandemien, er at billettene blir refundert. Men, det kan litt tid å få pengene tilbake, spesielt nå som det er i høysesong for reise, sier Hofstad-Nielsen.

Lokale avganger som blir innstilt

Nedenfor finner du en løpende oppdatert oversikt over lokale flyavganger.

Se også flygningene fra andre flyplasser her:

Kommer flyet ditt til å gå? Her får du full oversikt

Hvis streik: SAS innstiller sannsynligvis alt fra og til Kvernberget