Ifølge bransjenettstedet check-in.dk er det avganger i september og oktober som innstilles. 300 av flygningene er fra København lufthavn Kastrup. Men også ruten Oslo-Aten er blant de som blir innstilt.

Ifølge SAS' pressesjef i Danmark Alexandra Lindgren Kaoukji er en av årsakene mangel på disponibelt personell, melder NTB.

– Vi ser ikke en redusert etterspørsel, tvert imot. Men personalmessig har streiken hatt betydning for vår bemanning i månedene som kommer på grunn av ferieetterslep, sier hun til check-in-dk.

Også forsinkede flyleveranser til datterselskapet SAS Link har medført kanselleringer.

Lav bemanning

Lav bemanning fordi SAS-ansatte skal ha ferie de ikke fikk tatt ut under streiken i sommer er en av årsakene bak innstillingene, forklarer pressesjef Tonje Sund i SAS til E24.

– Vi så at det ble et ferieetterslep etter streiken, og at det var noen flyleveranser som ble forsinket, sier Sund.

Ifølge Sund er det snakk om forhåndskansellering av rundt 1.700 avganger i september og oktober, som rammede passasjerer allerede er blitt informert om.

– Dette er ikke noe nytt som gjøres nå. Det er allerede informert om til kundene og booket om. Noe av det er flighter som har vært stengt for salg, og noen av har man gjort for en tid tilbake, sier pressesjefen til E24.

SAS vil ikke gå nærmere inn på hvilke land og områder som er rammet av innstillingene før de slipper sine trafikktall, opplyser Sund til E24.