Samarbeider om bærekraftig matproduksjon

I Front står ordfører Tove Henøen i Hustadvika kommune, ordfører Ingrid Rangønes i Averøy kommune og Knut Sjømæling i Gjemnes kommune.

I Front står ordfører Tove Henøen i Hustadvika kommune, ordfører Ingrid Rangønes i Averøy kommune og Knut Sjømæling i Gjemnes kommune. Foto:

Hustadvika, Averøy og Gjemnes ønsker å bli et nasjonalt fyrtårn for bærekraftig matproduksjon.

DEL

Stadig flere forbrukere ønsker mat med mindre klimaavtrykk. Landbruket gjør allerede mange klima- og miljøtiltak, men ønsker å bidra mer. Med dette som utgangspunkt, har Averøy, Gjemnes og Hustadvika gått sammen i et prosjekt, der kommunene ønsker å bli et nasjonalt fyrtårn for bærekraftig matproduksjon.

I en pressemelding opplyser ordførerne i de tre kommunene at fellesprosjektet skal initiere til kortsiktige, enkle tiltak, men også tenke nytt og innovativt.

– Vi ønsker derfor å trekke til oss innovasjon, teknologi og kapital. I tillegg så må vi spille på de allerede eksisterende fagmiljøene i regionen vår, som blant annet Tingvollmiljøet, skriver ordførerne i pressemeldingen.

Hustadvika kommune var initiativtaker til et fellesmøte med Averøy og Gjemnes på rådhuset i Elnesvågen mandag 9. mars. Sammen med representanter fra de tre kommunene stilte leder i Møre og Romsdal Bondelag Konrad Kongshaug, organisasjonssjef i Møre & Romsdal Bondelag Arnar Lyche, Asmund Asper fra Fylkesmannen og bønder og gründerne Martin Toreli og Børge Rød.

– Jord- og skogbruk er viktige næringer i Gjemnes. Hustadvika er en av de største kommunene i Norge på melkeproduksjon. Averøy er stor på oppdrett, og det satses også på oppdrett i Hustadvika. Sammen står vi for en enorm verdiskapning gjennom matproduksjon. Det er derfor naturlig for oss å ta mål av oss å bli et nasjonalt fyrtårn for bærekraftig matproduksjon, uttaler ordførerne.

Målet er å få på plass en prosjektleder som kan bidra til framdrift og utvikling, samt knytte disse næringene tettere sammen og ta initiativ til samarbeid mellom de aktuelle fagmiljøene.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken