Samarbeid er uaktuelt

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.To politikere fra SV var tidligere denne uken ute for å advare Senterpartiet mot Høyresiden. Heldigvis er det ingen fare på ferde – slik som SP oppfører i dag er et samarbeid fra Høyre sin side uaktuelt.

Høyre har det gjort det helt klart at et samarbeid med SP på nåværende tidspunkt er umulig, en av hovedgrunnene er partiets motstand mot EØS. Det må da også være vanskelig for mange av Senterpartiets ordførere i eksportkommuner at deres leder fra det innerste innland ikke ser verdiene av det bedriftene i Møre og Romsdal produserer. Her i vårt fylke er vi helt avhengige av frihandel for å få produktene ut til kjøpere i Europa og verden. Stengte grenser kan være et godt politisk virkemiddel i koronatider – man fremover vil samarbeid være helt nødvendig for å løse mange av våre utfordringer.

Ole Stensby og Ole August Iversen er redde for at Høyre skal forvrenge deres «gode rykte» ved å påstå at SV og Rødt vil forby kjøtt, slutte med veiutbygging og legge ned industrien i klimasakens navn. Men hadde det bare vært så godt – de radikale venstrepartiene ønsker heller å melde oss ut av alt internasjonalt klimasamarbeid, droppe tryggheten vi har gjennom NATO og stenge grensene for både eksport og import. Og her møter venstresiden seg selv i døra, de vil altså løse klimakrisen – men kun i Norge.

Ikke bare er klimakrisen tydeligvis et problem som skal løses i Norge, men vi skal også utradere norske arbeidsplasser fordi SV vil kaste ut alle leiearbeiderne i fylket. For her presterer sosialistene å gjøre innleid arbeidskraft til et stort, stort problem – nå er det slik at innleid arbeidskraft en av flere forutsetninger for store deler av næringslivet I Norge. Ser man til tallene vil vi mangle nesten 100.000 fagarbeidere innen 2035, da er det ikke nok at noen flere tar yrkesfag. Vi trenger utenlandsk arbeidskraft enten SV liker det eller ikke. Det er også direkte hårreisende å se på hvordan innleid arbeid sees på som en måte å skaffe seg billig arbeidskraft på fra SVs side, det maritime markedet beveger seg i bølgedaler og da finnes det heller ingen annen mulighet enn innleid arbeid om vi skal være konkurransedyktige og ta unna toppene. Så kan vi være enige at vi trenger flere norske ungdommer til å velge yrkesfag – men dette er også et langsiktig mål

Langsiktighet må også være tankegangen i norsk landbrukspolitikk, for her er SV veldig på å påpeke alt vi gjør feil, uten å selv komme med løsninger på hverken på det ene eller det andre. Her skal jeg ikke skryte på meg at Høyre har gjort alt perfekt – og velgerne har nok ikke noe nytte av jeg skylder på de rødgrønne for at vi i dag må importere soya. Høyre har de siste årene jobbet for større selvråderedd til bøndene, og forsøkt å ikke komme med drøssevis av rigide retningslinjer. Selv tror jeg helt på markedet selv kan bestemme hvor mye kjøtt som skal produseres, uten innblanding fra SV- og MDG politikere i Oslo.

Til slutt vil en diskusjon mellom venstresiden og Høyre alltid komme tilbake til skatt, og her skatten på formue som SV mener skal økes og atter økes. Selv skulle jeg helst sett at hele formueskatten forsvant over natten, men dette er dessverre ikke tilfelle. Men vi er på vei. Der sosialistene mener at formueskatten skal være en slags statelig straff for «de rike», er vi klar på at denne skatten utelukkende ødelegger for små og mellomstore bedrifter som må ta kapital ut fra bedriften, herav penger som kunne vært brukt på økte investeringer som igjen kunne styrket og trygget norske arbeidsplasser.

De fleste er nok klare over at det er ganske store forskjeller med Sosialistisk Venstreparti og Høyre. For vår del ser vi opp til flinke folk som skaper arbeidsplasser og skatteinntekter – sjalusien venstresiden maner til kan de holde for seg selv. Når det gjelder EØS, er vil krystallklare på at denne avtalen ligger fast da vi er avhengige av verden og verden er avhengig av våre produkter.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags