Brannvesenet rykket ut til en brann i en hytte ved Straumsvågen i Tingvoll kommune fredag ettermiddag.

110-sentralen i Møre og Romsdal meldte om brannen klokken 16.15. Vaktleder ved 110-sentralen, Petter Aksel Kirkebø, opplyste like etter klokken 16.15 at sentralen ikke hadde fått mye informasjon om brannen ennå.

– Det er full fyr i en hytte, og det er det eneste vi vet så langt. Mannskaper fra stasjonene i Straumsnes, Tingvoll og Batnfjord er på stedet nå, sier Kirkebø.

Klokken 17.00 var det fortsatt full overtenning i hytta, ifølge Kirkebø.

– Brannvesenet holder på med utvendig slukking. Røykdykkere har vært inne i hytta og sett etter noe av interesse, men uten funn. Dermed konsentrerer mannskapene seg om utvendig slukking, sier Kirkebø.

– Er det noe fare for spredning?

– Slik vi ser det, skal det ikke være fare for spredning til andre boliger, nei.

Rett før klokken 20.00 opplyser operasjonsleder ved Møre og Romsdal politidistrikt, Roar Fylling, at brannvesenet jobber med etterslukking.

– Politiet har dratt fra stedet, og vi vet ikke så mye ennå – men jeg kan si at brannen sannsynligvis startet i et påbygg. Årsaken til brannen er det altfor tidlig å si noe om, sier Fylling.

Ifølge Fylling er det opprettet sak, og politiet vil starte etterforskning av brannen.

– Men før man kan gjøre en åstedsgranskning, må brannen slukkes helt, sier Fylling.

Like før klokken 22.00 jobbes det fremdeles med etterslukking, ifølge vaktleder ved 110-sentralen, Arnfinn Klausen.

– De fleste av mannskapet som jobbet på stedet har samlet opp det meste av utstyret og returnert, men et par stykker vil bli igjen utover kvelden og natta for å etterslukke og passe på at brannen ikke skal blusse opp igjen, sier Klausen.