Det er ventet at nedbør og vind kan skape trøbbel søndag og mandag over store deler av Nordmøre. Og søndag ettermiddag har det startet i Kristiansund.

Klokken 12.42 rykket brannvesenet til Kristiansund ut til en adresse i Reknergata på Innlandet. Det melder 110-sentralen for Møre og Romsdal på Twitter.

Der bistår man med å pumpe bort vann for å hindre at det trenger inn i en bolig.

Petter Aksel Kirkebø ved 100-sentralen i Møre og Romsdal forteller at brannvesenet var raskt på stedet og fikk startet lensepumpe før vannet begynte å ta seg inn i boligen.

– De siste meldingene vi har fått er at de fremdeles er på stedet og bistår. Der er det også personen fra kommunen for å hjelpe til, informerer han.

Han forteller at det er en god del slike oppdrag over hele fylket så langt søndag. Så langt har det kanskje vært noe med nedbør i sørlige deler av Møre og Romsdal, men Kirkebø sier også at det er mye lokale variasjoner.

– Men å langt har det ikke vært snakk om noe alvorlige hendelser. Det har vært vann i kjellere eller hjelp med å forhindre at vann kommer inn, slik det blir gjort i Kristiansund, sier Kirkebø.

Har du bilder av konsekvenser av været der du er? Tips oss gjerne på [email protected]