Om lag 40 fotballspillere fra Clausenengen sitt guttelag G2010, gjorde en formidabel innsats da de ble invitert av Lerøy Midt til å rydde i strandsonen i et av de mest populære turområdene i Kristiansund.

Sammen med Nordmøre Interkommunale Renovasjonsselskap, NIR, tok de fatt på strekningen mellom Klubba til Brunsvikbukta, utover mot Storholmen, Meldalsholmen og i bukta innenfor mot Karihola.

Flyter i land

Etter et par timers arbeid var en konteiner på ti kubikkmeter fylt opp med strandsøppel. NIR sørget for å hente inn det innsamlede avfallet og levere dette på kommunens avfallsmottak på Hagelin.

 

– Det var et relativt langt område vi ryddet i, fra Klubba og rundt til Brunsvikbukta. Vi fylte opp konteineren på ti kubikkmeter. Dugnadsgjengen gjorde en super innsats, sier Terje Bøe Røsand i Lerøy Midt.

Han forteller at han var i kontakt med beboere i området, som ofte plukker med seg strandsøppel når de er ute på tur.

– De som bor her sier at det flyter i land nytt søppel hele tiden, og at de plukker det de kan, sier Røsand til Tidens Krav.

Lerøy Midt har tidligere arrangert liknende aksjoner på Tustna og i Halsa, og det planlegges fler, blant annet i samarbeid med Ørnvika velforening på Frei.

Les mer her: Sammen om rydding av strandlinja 

– Vi synes det er kjekt å bidra til å rydde strandsøppel. Det er jo i vår interesse å ha rent hav til fisken vår.

For det flyter i land mye søppel. Noe Tidens Krav har omtalt i flere saker.

– Dette er noe vi ser behov for å videreføre, sier Røsand, og viser til blant annet den årlige strandryddeuka.

Laks og 5.000 kroner

Etter jobben var gjort fikk dugnadsgjengen påspandert grillet laks (fra Lerøy naturligvis).

I tillegg fikk de en påskjønnelse på 5.000 kroner fra Lerøy for innsatsen.

Siden denne aksjonen også er registrert i den landsomfattende Ryddeportalen.no og er knyttet opp mot NIR er CFK G2010 også med i trekningen av to premier på 10.000 kroner for hovedvinner i hele Midt-Norge og 5.000 kroner for aksjoner i NIR-området.

Laget synes dette var en glimrende mulighet til å tjene seg litt penger før de skal delta på Hydro-cup på Sunndalsøra i begynnelsen av juni.