Tusenvis av russ til Ålesund

Artikkelen er over 12 år gammel

Natt til 1. mai samles russ fra hele fylket i Ålesund. Arrangørene forventer å få besøk av rundt 2.000 ungdommer.

DEL

Av OLE KNUT ALNÆS

Trolig tidenes største fylkestreff for russ skal arrangeres 30. april på SIF stadion ved Skarbøvika i Ålesund. Allerede er det påmeldt russ fra de fleste skolene i fylket. Blant annet fra Kristiansund videregående skole.

Det er ikke første gang det arrangeres fylkestreff, men forberedelsene og forventningene til antall deltakere er rekordstor. Sist det var fylkestreff for russen i Møre og Romsdal var i 2002 i Kristiansund med 700 deltakere..

God start

– Hensikten med å arrangere dette natt til første mai er å få en god start på russefeiringen. Nå blir det et proft arrangement med god underholdning og mye vakter, sier arrangørene Lars-Andre Bigton og Rolf Inge Aasen. De driver eventselskapet Escape, og håper på at dette blir et årlig arrangement.

Det blir 30 godkjente vakter, åtte politi og seks personer fra Røde Kors som skal passe på de festglade russene.

Nesten hele natta

Fylkestreffet starter klokken 16 og politiet har åpnet for at de kan spille musikk helt frem til klokken 3 om natta, og klokken fem må området være ryddet.

Det blir ikke noe overnatting på området.

Ikke stripping

I invitasjonen er det fristet med levende musikk, DJ og ulike underholdningsinnslag. Blant annet profesjonelle strippere, men det blir det ikke noe av.

– Kommunen og politiet ville ikke tillate stripping. De mener det oppmuntret til sex under arrangementet og nektet oss det. Det får vi ikke gjort noe med, men vi har mye annen bra underholdning, sier Bigton.

Mer om fylkestreffet på deres nettsider.

Artikkeltags