Slik fester russen i natt

Her er russevenner på landstreff på Lillehammer. Hanne Aursøy (t.v.), Lars Erik Olimb, Guro Vågen Svendsgaard, Linda Mekvik Eriksen, Torbjørn Melbye. (Foto: Linn Inger «Speider'n» Angell.)

Her er russevenner på landstreff på Lillehammer. Hanne Aursøy (t.v.), Lars Erik Olimb, Guro Vågen Svendsgaard, Linda Mekvik Eriksen, Torbjørn Melbye. (Foto: Linn Inger «Speider'n» Angell.)

Artikkelen er over 12 år gammel

16. mai er russens store festkveld. Vi har samlet programmet for russen på Nordmøre.

DEL

Av Ole Knut Alnæs

Du kan fortell om hva russen gjør i natt på vårt debattforum.

Alle møtes på Tingvoll

Planene på Tingvoll vgs er at hele russekullet skal møtes til en «avslutnings» fest for russetida den 16. mai. Det blir mye sprell den kvelden lover russepresident Elin Stomsvik.

– 17. mai skal alle sammen gå i tog, fra kirken til Sellanrå. Avgang for 17.maitoget er fra kirken klokken 11.15. Det blir mye sprell og bråk :), sier Stomsvik.

På folkefesten på Sellanrå skal Elin Stomsvik holde russens tale.

– Vi skal også selge russeavisa vår der. Senere drar vi til Meisingset for å lage litt liv der, sier hun.

Grillfest i Sunndal

– I Sunndal så har vi tenkt å holde grillfest i kveld. Uansett vær. For festing blir det uansett, og telt har vi leid;), sier Janniche Aarøen, rødrussepresident på Sunndal.

De har også planene klar for nasjonaldagen.

– På morgenen på 17. mai, grytidlig vel og merke, kl. 07.00, blir vi hentet med buss og kjørt til Opdøl til noen mammaer for å spise russefrokost. Vi er lovet ferske rundstykker og rykende varm kaffe, sier Aarøen.

Etterpå drar de tilbake til sentrum for å gå i tog og være støttespillere for barneskoleelvene ved Furu, Sande og Tredal som årlig deltar på skolestafetten.

– Etter 17.mai-feiringen vet jeg nesten ikke, men jeg tror ikke vi har tenkt å gi oss enda, så mest sannsynlig blir vi å finne ute! For på fredag har vi fri!, avslutter Aarøen.

Partytelt i Vanndamman

– I kveld er det vell vanndamman og folket rundt der som får «gjennomgå». Er ikke planlagt så veldig mye egentlig. Så jeg vil tro vi slår opp partytelt igjen og holder oss i vanndamman, sier russepresident Jan Are Sæther ved Kristiansund videregående skole.

Han har håp om å få tømmerstokken i russelua. Det vil si drikke hver dag fra 1. til 17. mai. Ikke mye arbeid igjen nå for å ta den russeknuten.

Først på Corner

– Vi jentene i "The Joyvan" skal først ut å spise på Corner på 16. For der vi har fått sponset en middag for alle jentene. Dette som en siste avslutning på 17 dagers russetid som vi sent vil glemme. Etter maten drar også vi til vanndamman for å vorse. Vi har kjøpt et aggregat som vi skal feste på bilen vår og spille musikk. Så bærer turen til byen. Siden dette er siste dag regner jeg ikke med at folk drar hjem for å sove, men heller døgner til russetoget er over, og russetiden offisielt er over, sier Marita Sivertsen hos Atlantenrussen.

Hun er litt mer usikker på hva som skal skje den 17.

– Tror også det er en del som har tenkt å ta en russeknute som å sove over på skolen denne natten. Regner ikke med at det blir så mye festing på russen 17. mai, da er det vel søvn som står på programmet. Men hvem vet?

Plattdans i Surnadal

– Vi skal ha felles forspill på et grendahus. Så drar vi på plattdansen på Syltøran, sier Surnadalsrussens PR-sjef Håkon Solem.

Han regner ikke med at festen slutter der.

– De slutter vel å spille i klokken ett eller to der. Etter det blir det vel diverse nachspel frem til toget begynner.

Etter toget skal russepresident Ida Botten holde tale som vanlig.

Artikkeltags