Russ fikk ikke ta buss

Jan Are Sæther og Trine Ellingsen ble bedt om å la andre få gå foran i køen, da de skulle ta bussen.

Jan Are Sæther og Trine Ellingsen ble bedt om å la andre få gå foran i køen, da de skulle ta bussen.

Artikkelen er over 12 år gammel

Blårussepresident Jan Are Sæther og fem andre russ ble bedt om å vike plass i busskøen for å slippe frem «vanlige» folk da de skulle ta Timeekspressen.

DEL

AV: RITA SÆTRAN

– Det er synd å oppleve slik diskriminering, sier Sæther, Trine Ellingsen og Astri Raaket, alle russ fra Kristiansund videregående skole.

Sammen med tre andre russ fikk de beskjed om å gå ut av køa, slik at køståere uten russedress kunne få plassene som var igjen på den fullstappede 12.00-avgangen fra Ålesund til Kristiansund.

– Bussjåføren sa at han ikke ville ha flere russ på bussen, og lot blant andre to eldre damer, og en ungdom uten russeklær få gå forbi oss i køa, forteller Trine Ellingsen.

Ingen plassgaranti

Heller ikke Timeekspressens plassgaranti fikk russen nyte godt av. Tidens Krav møtte de tre ungdommene på den neste avgangen i går, som gikk 13.00. De tre hadde vanskelig for å se annet enn at de ble diskriminerte da de ikke fikk være med bussen. De var edrue og hadde ikke gjort noe som skulle kvalifisere for utestengelse fra bussen.

Ellingsen spurte sjåføren om han kunne ringe og bestille en ekstrabuss, siden Timeekspressen opererer med plassgaranti. Hun fikk ikke noe svar.

– Bussen var stappfull. Det sto sikkert 30 personer i midtgangen da den kjørte, inkludert de to eldre damene.

De var tre av rundt 130 russ fra Nordmøre som skulle hjem fra fylkesrussetreffet i Ålesund, som i helga samlet 1187 røde, svarte og blå russ.

Beklager

Roger Kjøl i Nettbuss Møre sier at de ikke har noen politikk mot russ som passasjerer.

– Bare folk som forstyrrer ro og orden er uønsket på bussene våre. Så hvis russen var edru, og det ikke var noe spesielt de gjorde i forkant av hendelsen, beklager vi det hele. Det er overhodet ingen grunn å avvise kunder fordi de har russedrakt på seg, sier Kjøl.

Artikkeltags