Laget russelåter for Kristiansund

Ole Jørgen Sagli laget først en låt til russedåpen. Deretter ble det en ny russelåt som skal vare hele russetida.

Ole Jørgen Sagli laget først en låt til russedåpen. Deretter ble det en ny russelåt som skal vare hele russetida. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

- Det viktigste er at de slår hardt, har høy lyd og en enkel tekst, sier mannen bak de to ferske russelåtene.

DEL

Tre dager før russedåpen i Kristiansund fikk Ole Jørgen Sagli en idé. Han ville lage en sang til vorspielet, og i løpet av de siste dagene før russetida mikset han låta «Russedåp 2013».

Låta og musikkvideoen med bilder av medruss ble deretter vist på russedåpen på Rensvik, og Sagli fikk så gode tilbakemeldinger at det ble laget en ny låt - «Russ i Vanndamman», som er det nærmeste man kommer en offisiell russelåt i Kristiansund.

- Jeg synes Kristiansund trenger mer liv og russelåter. Det er mest i storbyer de har sånt, sier Ole Jørgen Sagli, som går medier og kommunikasjon på Atlanten videregående skole.

Nederst i artikkelen kan du høre begge russelåtene.

Høy lyd og enkel tekst

Sangene ble laget i programmet Fruity Loops, og er technomusikk basert på andre russelåter.

- Jeg har hørt mange russelåter, og de er ganske like alle sammen. Det viktigste er at de slår hardt, har høy lyd og en enkel tekst, sier Sagli.

Han har prøvd seg litt fram i programmet før, men det er første gang han har laget hele sanger. Det var russestyret som oppfordret ham til å lage en ny låt etter russedåpen.

- De ville ha en sang som kunne var ut russetiden. Jeg tok det som en utfordring, og prøvde å lage en låt. Jeg brukte mest tid på å finne melodien, og brukte mye av det jeg hadde fra før, sier Sagli.

Alle kan teksten

Han ba om stikkord fra andre russ om hva som burde være med i teksten til russelåta. De ville høre om byen og om Vanndamman, og i det ferdige resultatet synger Sagli om å dra til Vanndamman, feste, drikke og å ha hangover på Burger King.

Nå spilles låta på russefestene omkring i byen.

- Jeg prøvde å lage noe artig, og har hørt at folk har spilt den. Noen blir lei, og noen liker den. Det er artig at alle kan teksten, sier Sagli, som har lagt ut sangene på Youtube og Urørt.

Han håper det blir en årlig tradisjon for kristiansundsrussen å lage egne russelåter.

- Det hadde vært artig, det må bli litt mer sånne ting, sier Sagli.

Her kan du høre begge russelåtene:

Artikkeltags