Bruker nesten 2.000 på russeklær

Klikk på bildet for å se priser og mer informasjon.
Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Å være russ er gøy, men det koster.

DEL

Sara Hagen Myrnes har handlet russeutstyr for 1.821 kroner. Hun kunne kjøpt for mye mye mer, se priseksempler ved å klikke på handlevognmerkene på bildet over.

Russefeiringen er i gang over det ganske land. I Oslo bruker enkelte over 100.000 kroner på utstyr og ikke minst buss.

På Nordmøre er det ingen russebusser så vidt Tidens Krav kjennet til, og bare noen få russebiler. Like fult er det mulig å bruke flere tusen på feiringen.

Tre til fire tusen

I april snakket vi med Sara Hagen Myrnes fra Averøy om hvor mye hun planla å bruke. Hun er russ ved Kristiansund videregående skole.

I løpet av russetida regner Myrnes med å bruke rundt 3.000-4000 kroner på russefeiringen.

– Jeg er nok en av dem som har et beskjedent pengebruk. Mange drar på flere russetreff, og det blir kostbart. Bare inngangsbilletten koster rundt 1.600 kroner. I tillegg kommer utgifter til transport, overnatting, mat og drikke.

Myrnes har det sist året jobbet deltid hos Actic treningssenter.

– Utgifter til russefeiring sponses ikke hjemmefra. Alt betales ut fra egen lomme, og nettopp derfor er jeg kanskje litt forsiktig med tanke på pengebruken, sier Sara Hagen Myrnes.

Sjekk hva russeutstyret hennes koster ved å klikke på bildet over.

Feiringen er i gang

– Det har vært gøy så langt, og jeg har ikke kjøpt så mye mer. Kun en genser ekstra, sier Myrnes som er med på å sette sitt preg på bybildet under russefeiringen.

Artikkeltags