Børven har slitt med å etablere seg i Rosenborg-laget etter sommerens overgang fra Odd. Vestlendingen kom som toppscorer i Odd med seks mål på fire kamper. I RBK-trøya står han med fire mål på 14 kamper og har mistet plassen til Dino Islamovic.

Det har ført til at det allerede går rykter om en mulig overgang til Tyrkia for Børven. Mot Aalesund fikk han muligheten da Islamovic var suspendert. Han måtte gå målløs av banen.

I stedet var det midtbanekrigeren Kristoffer Zachariassen som måtte stå for målene. Han ordnet 1-0 med en suser i første omgang og sikret 2-1 like etter at Aalesund hadde utlignet etter hvilen.

– Det er en tøff kamp, vi sliter litt med å holde på ballen og vinne den, men vi gjør det som skal til og tar tre poeng. Det er helt avgjørende, og nå er vi virkelig med helt i toppen. Det smakte godt, så vi må bygge på det positive, sa Zachariassen til TV Norge.

Rosenborg står med ti kamper på rad uten tap i ulike turneringer, og Åge Hareide har fått fire strake seirer etter 3-3-kampen mot Strømsgodset i trenercomebacket.

Ut i 100

Rosenborg har fått kritikk for å havne under i mange av kampene under Hareide. Mot Aalesund var det tydelig at de hvitkledde hadde fått beskjed om å gå for mål fra start.

Børven fikk en gigantisk mulighet allerede etter fire minutter da han fikk heade fra fem meter, men Andreas Lie vartet opp med en mesterlig enhåndsredning. Både Zachariassen og Børven hadde i tillegg hver sin store sjanse før ti minutter var spilt.

Fem minutter før hvilen fikk RBK uttelling. Zachariassen fikk god tid sentralt i banen, ladet skuddet og fyrte av gårde en kanon opp i vinkelen.

Skuddet ble målt til 95 kilometer i timen i sin ferd opp mot krysset fra like utenfor 16-meteren.

Drama i begge ender

Etter en time slo Aalesund tilbake. En lang ball fram gjorde at Sigurd Hagen fikk hele RBKs banehalvdel for seg selv. Flagget kom aldri opp, og Haugen fintet ut og kom seg forbi André Hansen og kunne trille utligningen i mål.

Fem minutter seinere fikk Aalesund et mål avvinket for det som tilsynelatende var en tvilsom offside. Så smalt det umiddelbart i den andre enden.

Samuel Adegbenro slo inn fra venstre, og ballen endte til slutt i beina til Zachariassen, som fikk to forsøk. På det siste satt ballen i mål.

Midtbanespilleren er utrolig nok Rosenborgs toppscorer denne sesongen, med ni mål på 18 kamper. Det til tross for at klubben har hentet både Dino Islamovic og Odds storscorer Torgeir Børven.

Med seieren klatret Rosenborg opp på sølvplass med bedre målforskjell enn Odd. Suverene Bodø/Glimt er milevis foran.