Gå til sidens hovedinnhold

Romsdalsfjorden og våre etterkommeres dom

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ser det politiske spillet om MA fortsetter for fullt. Merkelig at et så stort prosjekt til sånne summer ser ut til å være så godt forankret blant flertallet av våre største politiske partier, både regionalt og sentralt. Mens det store flertallet av befolkningen i fylket ikke vil ha dette prosjektet.

Min største bekymring, utenom det helt opplagte vanviddet med å lage slike kunstige høydeforskjeller på en fremtidens Europavei, er våre etterkommeres dom over dette prosjektet. Det sies at miljø, turisme og attraktive løsninger for alle, både de med tunellfobier, syklister og turister blir mer og mer viktige for fremtidens generasjoner. Når vi da nå i 2021 allerede har utviklet teknologi, og et næringsliv lokalt her i fylket, som er mer enn klar for en sånn oppgave og kan være med i fremtidens utvikling av ulike brokonstruksjoner (mye av dette kan produseres her og føre til tusenvis av arbeidsplasser i fylket også), blir dette helt meningsløst i mitt hode.

Skulle RA være for umodent ennå, må det vel gå utmerket i å basere kryssingen av fjorden med moderne miljøvennlige ferger med ennå hyppigere avganger enn i dag. Samtidig har vi ufattelige mange andre prosjekter, og ikke minst vedlikeholdsbehov, å styre offentlige penger til. Kan ikke være slik at dersom vi ikke bygger et prosjekt (MA) nå, som kanskje var den beste løsningen for flere tiår siden, så mister vi disse pengene. Er det slik er det nå rene galimatias i hvert fall, når behovene innen samferdsel er så store som de er.

For en som har passert 70 år har det vel ikke så stor betydning hva som blir valgt kanskje, men for fremtidens generasjoner bekymrer det meg sterkt. Vil ikke være med på å godta at vi skal ødelegge det flotte fylket vårt med å sende fremtidens trafikanter inn i milevis med tuneller når de skal kjøre mellom Ålesund og Molde, både de med tunellfobier, syklister og de som har gleden av det flotte landskapet vårt.

Heia Møre og Romsdal, og la fornuften seire, så kanskje kan vi berger fylket vårt også.

Kommentarer til denne saken