Romsdalsaksen og folkeopplysning

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Med et smil om munnen har ledelsen i Romsdalsaksen AS startet en quiz. Folkeopplysning på en engasjerende og samtidig morsom måte på FB-siden RA/Sekkfast. Hittil er kun ett spørsmål stilt, men det blir flere. Svar strømmer inn, og for å gi omverden et inntrykk, gjengis spørsmål nr. 1 her:

Hvilken strekning er egentlig Møreaksen?
Utfordringen er å velge rett svar blant seks alternativ. A: Ålesund - Molde. B: Breivika - Bolsønes C: Ørskogfjellet - Molde. D: Fremstedal - Bolsønes E: Vik - Julbøen D: Fremstedal - Bolsønes.

På nevnte FB-side har i skrivende stund (28.1) drøye 80% rett svar, men treffsikkerheten ville neppe vært på samme nivå om spørsmålet ble stilt blant folk utenfor FB-siden. Til ettertanke om kjennskapen er liten til en sak med såpass ekstrem økonomisk størrelse. Mange spørsmål skal stilles, og det blir spennende å se i hvilken grad svarene spriker. Det vil vise seg.

Mange er skråsikre, andre mer tvilende, og en god del totalt uinteresserte knyttet til løsningen som til sist blir valgt som stamveg E39 og derved kryssing av Romsdalsfjorden. En quiz kan være nyttig som folkeopplysning - en morsom måte å gjøre seg kjent med ulike samfunnsspørsmål. På plussiden kommer også at kostnadene er ganske moderate for tiltak som dette, mens
omfattende galluper kommer i den andre enden når det gjelder kostnader.

Fylkets KrF-leder er blant flere som ønsker Knut Arild Hareide snarest til fylket for å legge ballen død når det gjelder Møreaksen versus Romsdalsaksen. Det er noe panisk i oppslag som det i Sunnmørsposten 28. januar og i lokalradioen samme dag når Frisvoll, Ulstein, Gangstad med flere vil hanke inn Hareide og forklare han hvordan jobben skal gjøres. Et «vennskap» uten betingelser?

Frisvoll støttet ikke Hareide ved partiets berømte veivalg, og han har jo ikke blitt hyllet generelt i særlig grad i ettertid. Nå er det nye toner, og han er blitt en venn som kjenner området godt og kanskje vet hva han skal gjøre. For - det er ikke helt sikkert. Det kan jo være at Hareide også vil sjekke alternative løsninger. Undres han over det folkelige engasjementet for Romsdalsaksen?

Dersom representanter for Romsdalsaksen også får treffe vår nye samferdselsminister, vil nok hans nysgjerrighet øke for det oversjøiske alternativet. Miljøhensyn kan bli tungen på vektskålen.
Folkeopplysning er viktig nok for folk flest, og politikere på alle nivå er ingen unntak. Slett ikke.
Sannheten har mange ansikt, men ingen har eiendomsrett til den. Ikke politikere med særinteresser og ei heller partiske aviser.

Ditt folkelige engasjement kan du vise ved å delta på quizen, eller signere Krav om utredning av Romsdalsaksen på romsdalsaksen.no

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken